Avausosassa taululle jääneet 2-0 -lukemat eivät sinänsä ratkaisseet Mestarien liigan välieräparia lopullisesti, mutta niin ylivoimainen Liverpoolin keskiviikkoinen esitys Villarrealia vastaan oli, että vain harva uskoo espanjalaisen altavastaajan kääntävän otteluparin kotikentällään edukseen (lue ottelusta lisää).

Villarreal ei saanut koko ottelussa ainuttakaan laukausta kohti Liverpoolin maalia. Ylipäätään Villarrealin koko joukkue koski vain kolme kertaa palloon kotijoukkueen boksissa, kun Liverpoolin hyökkäystrio pystyi yhteensä 29 pallokosketukseen rangaistusalueella.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Squawka

@Squawka
Alisson Becker has kept more clean sheets (3) than he has made saves (2) in his last three games for Liverpool:

◉ 1 save vs. Man Utd
◉ 1 save vs. Everton
◉ 0 saves vs. Villarreal

They can't get near the goal. 😀

#UCL

Squawka

@Squawka
Every one of Liverpool's front three had more touches in the opposition box than the entire Villarreal side combined this evening:

◉ 13 - Mohamed Salah
◉ 9 - Sadio Mane
◉ 7 - Luis Diaz
◎ 3 - Villarreal

The Yellow Submarine did not have a shot on target. #UCL

Liverpoolin koko joukkueen esitys oli erittäin vahva, mutta yksi mies nousi rintamasta vielä ylitse muiden. Hän oli ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu keskikenttäpelaaja Thiago Alcantara, jota eräs Liverpool-fani tituleerasi Twitterissä ”Uudeksi kuninkaaksi kaupungissa”.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Michael Goodey

@michael_goodey
New king in town

Liverpool FC

@LFC
Shining under the Anfield lights again 😍

Special, @Thiago6 🪄

Tilastot antavat erinomaista lisänäyttöä Thiagon suvereenin korkealle suoritustasolle. Hän onnistui huimalla 96 prosentilla yrittämissään 103 syötössä. Mikään yksittäinen irrallinen onnistuminen kyseessä ei ollut, sillä vuonna 2020 Liverpooliin siirtynyt espanjalainen syötteli samalla vähintään 96 prosentin suoritusvarmuudella myös kahdessa edellisessä pelissään Manchester Unitedia ja Evertonia vastaan.

BT Sportin asiantuntijat lähes mykistyivät Thiagon suoritustason edessä. Näin Thiagon astumista eturiviin kommentoi Michael Owen.

– En usko, että kukaan koskaan epäili hänen osaamistaan, mutta hänen sopivuuttaan joukkueeseen epäiltiin. Se johtuu siitä, ettei hän ole luontainen kutospaikan pelaaja, vaan pikemminkin peliä rakentava kutonen.

– Liverpool ei oikeastaan pelaa sillä tavalla, vaan peluuttaa mieluummin Fabinhon kaltaista puolustavampaa pelaajaa. Thiago on kuitenkin noussut etenkin viimeisen kuukauden aikana yksin esiin.

– Hän todella hallitsee peliä. Pitkiä ja lyhyitä syöttöjä. Hänen syöttöprosenttinsa on hämmästyttävä.

Peter Crouch muistutti, että Thiagon huiman tilaston takana ei ole pelkkiä varman päälle annettuja lyhyitä syöttöjä, vaan myös uskaliaita, peliä rakentavia syöttöjä.

– Joskus nuo tilastot voivat johtaa harhaan. Joskus 96-98 prosentin pelaajat antavat vain 5-10 metrin syöttöjä. Thiago kuitenkin voittaa pallon ja syöttää sen 30-40 metriä eteenpäin tai antaa linjoja puhkaisevan läpisyötön. Hän ei ole pelaaja, joka syöttäisi vain sivuttain tai taaksepäin, Crouch kuvaili.

– Hän luo tilanteita, ja syötöt löytävät aina perille. Hän on ilman muuta noussut uudelle tasolle viimeisissä kolmessa, neljässä pelissä.

Myös Rio Ferdinand yhtyi ylistyskuoroon.

– Thiago on älykäs kaveri. Olen tavannut hänet pari kertaa, ja hänen älykkyytensä tekee välittömän vaikutuksen.

– Kentällä sen voi nähdä jokainen. Aivan kuin Thiago harjoittelisi ja kokeilisi juttuja, mutta aina ne vain tuntuvat toimivan, Ferdinand luonnehti.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Squawka

@Squawka
Thiago's pass accuracy in his last three games for Liverpool:

◉ 96% vs. Man Utd
◉ 98% vs. Everton
◉ 96% vs. Villarreal

The pass master. 👑

#UCL

Squawka

@Squawka
Thiago's game by numbers vs. Villarreal:

100% long ball accuracy
96% pass accuracy
119 touches
103 passes attempted
99 passes completed
34 passes into final third
10x possession won
9 accurate long balls
5 interceptions
3 duels won

Putting on a clinic. #UCL

Thiago itse ei nostanut itseään esiin, vaan kehui koko joukkueen yhtenäisyyttä ja ilmapiiriä.

– Joukkue on pelannut jo monta vuotta yhdessä, ja viimeisten puolentoista vuoden aikana mukaan on tullut uusia pelaajia. Meillä on sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia, ja olemme luoneet mahtavan ilmapiirin, Thiago totesi pelin jälkeen.

– Olen nauttinut jokaisesta vaiheesta urallani ja myös ajastani Barcelonassa ja Bayernissa, mutta varmasti nautin ajastani myös täällä. Olemme olleet omia itsejämme. Meidän täytyy sisäistää, että pelaamme Mestarien liigan välieriä Villarrealin kaltaista kovaa joukkuetta vastaan, mutta avainasia on olla oma itsemme.

– Minulle parasta oli koko joukkueen esitys. Lopulta kyse on siitä, että haluamme nostaa tasomme niin korkeaksi kuin mahdollista.

Sen Liverpool on totisesti tehnytkin, sillä viimeisistä 24 ottelustaan kaikissa kilpailuissa Liverpool on voittanut 20, häviten peleistä vain yhden. Sillä on edelleen mahdollisuus jopa neljän pokaalin kauteen.

Lähteet: Liverpool Echo ja Daily Mail