YouTuben kikkavideoillaan maailmanmainetta niittänyt ja miljoonayleisön saanut Lassi Hurskainen oli viikonlopun suurimpia tähtiä Suomen Cupissa. HIFK:ssa Ykköstä pelannut Hurskainen torjuu tätä nykyä Kolmosessa pelaavien Sexypöxyjen maalilla, ja kantaa joukkueessa myös kapteenin nauhaa.

Sexypöxyt kohtasi perjantaina Töölön Pallokentällä saman sarjatason Töölön Taiston. Koska varsinaisessa ottelussa ei nähty maaleja, mentiin pelissä rangaistuspotkukilpailuun.

Rankkarikisassa ensi perjantaina 35 vuotta täyttävä Hurskainen torjui kaksi Töölön Taiston yritystä. Koska Sexypöxyjen maalivahti oli torjunut jo varsinaisella peliajalla yhden rankkarin, ei ottelun sankarista ollut epäselvyyttä. Sexypöxyt onnistui kaikissa neljässä rankkarissaan, ja eteni toiselta kierrokselta jatkoon pilkkukisan kautta maalein 4-2. Kolmannella kierroksella Sexypöxyt kohtaa Nelosessa pelaavan PK-35:n kakkosjoukkueen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Kun kapteeni päättää ottaa vähän joukkuetta reppuselkään🤷🏼

@SexyPoxyt eteni #SuomenCup'in 3. kierrokselle voitettuaan Töölön Taiston rankkarikilpailussa. Pöxyjen kapteeni ja veskari Lassi Hurskainen torjui varsinaisella peliajalla yhden ja pilkkukisassa kaksi pilkkua. Kova! 👀

Viikonlopun suurimmasta yllätyksestä vastasi Vitosessa pelaava Kokkolan Palloseura, joka pudotti pitkän rankkarikisan jälkeen jatkosta kaksi sarjaporrasta ylempänä pelaavan SJK:n kolmosjoukkueen. Vieraiden maalin teki 41 veikkausliigaottelua SJK:ssa pelannut toppari Joona Lautamaja, mutta ottelun nimekkäin pelaaja hän ei ollut.

KPS:n riveissä täydet minuutit nimittäin huhki kolminkertainen suomenmestari ja Norjassa vuosia pelannut maalivahti Saku-Pekka Sahlgren, joka lopetti uransa viime vuonna polvivamman vuoksi. Sahlgren ei tosin pelannut nyt maalissa, vaan kentällä.

Seuraavaksi KPS saa vieraakseen SJK-j:n tavoin Kolmosessa pelaavan torniolaisseuran TP-47:n.

Henrik Hyvönen

@henrikhyv

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Oho! Ensimmäinen ja ainoa(?) Seiskan joukkue eteni kolmannelle kierrokselle.

#SuomenCup
No mitäs Kokkolan Palloseura! Siellä on pilkkuja ammuttu urakalla ja Kolmosen SJK-j lauluun.

#SuomenCup

Suomen Cupin 2. kierros on nyt pelattu valmiiksi, ja kaikki 3. kierroksen 108 joukkuetta ovat nyt selvillä. Kierrokselle tulevat mukaan Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sekä puolet Veikkausliigan joukkueista.

Kolmannella kierroksella on mukana yksi Seiskan (eli 8. sarjatason) ja yksi Kutosen joukkue. Seiskaa edustaa Ilveksen kolmosjoukkue, joka saa vieraakseen Kolmosessa pelaavan Interin kakkosjoukkueen. Kutosen SJK-j Apollo isännöi puolestaan Ykkösessä pelaavaa KPV:tä. Apolloa tähdittävät muun muassa Mika Ojala ja Tero Mäntylä, sekä KPV:tä valmentava Christian Sund. Kaikkia 3. kierroksen ottelupareja voi tarkastella täältä.

Suomen Cup -herkkua on tarjolla runsaasti myös televisiossa, sillä 54 kierroksen ottelusta peräti 22 näkyy Ruutu+:n kautta. Tarjolla ovat kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden cup-ottelut, kaksi Kakkosen keskinäistä FC Jazz-MuSa ja Tampere United-HJS. Lisäksi yleisöäänestyksellä televisioitavaksi valittiin ottelut HaPK Edustus- FC LaPa sekä LAUTP-FC Riverball.

– Olemme iloisia HaPK:n ja FC LaPa:n puolesta. He tekivät kovasti töitä ottelunsa näkyvyyden eteen. Yli 1700 kannattajaa kuitenkin ilmaisi halunsa nähdä myös LAUTP ja SC Riverball Ruudussa. Emmehän me voi tätä ohittaa, Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki kommentoi Palloliiton tiedotteesa.

– Haluan kiittää kaikkia äänestäjiä. Äänestys oli niin huikea, että molempien kärkiotteluiden fanit olisivat todella ansainneet voittaa. Molemmat ottelut ansaitsevat tulla nähdyksi. Molempien suoritus oli niin loistava ja molempien otteluiden fanit osoittivat aivan käsittämätöntä yhteisöllisyyttä. Tästä Suomen Cupissa on kyse.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Mikä jännitysnäytelmä – onnea voittajat HaPK Edustus ja FC LaPa!🤩🏆

Yllätysten aika ei kuitenkaan ole ohi.

Palloliitto ja Sanoma ovat yhdessä päättäneet, että myös ottelu LAUTP – SC Riverball nähdään Ruutu+ -palvelussa!

Lue lisää➡️ palloliitto.fi/jalkapallouuti…

#SuomenCup

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Miesten Suomen Cup valtaa entistä vahvemmin Ruudun urheilutarjontaa!🏆

Ruutu Urheilu näyttää #SuomenCup'in kolmannella kierroksella kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden ottelut sekä kaksi valittua kiinnostavaa Kakkosen kohtaamista.

Lue lisää➡ palloliitto.fi/jalkapallouuti…