Lopullinen kuolinisku Rangersin mestaruushaaveille? – Alfredo Morelosin kausi ohi

© Kuva: Getty Images

Glen Kamaran seurajoukkue Rangers koki sunnuntaina takaiskun, kun se hävisi Old Firmin Celticille ja jäi jo kuuden pisteen päähän arkkivihollisestaan Skotlannin Valioliigassa. Skotlannin mestarille on tällä kaudella porkkanana suora paikka Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi, mutta juuri nyt Rangersin asema vaikuttaa tukalalta.

Tiistaina Rangers sai lisää huonoja uutisia. Nyt selvisi, että sen ykköskärki, HJK:stakin tuttu Alfredo Morelos on koko loppukauden sivussa. ”Búfalo” palaa kentille vasta seuraavan harjoituskauden alkaessa.

25-vuotias Morelos oli maaliskuun lopussa Kolumbian maajoukkueen mukana ratkaisevissa MM-karsintaotteluissa, joiden tulosten myötä Kolumbialle ei herunut paikkaa Qatarin MM-kisoissa. Morelos ei pelannut otteluissa, ja palasi Skotlantiin etuajassa, leirityksen aikana tulleen reisivamman kanssa.

Morelos ei ollut kokoonpanossa sunnuntain Celtic-ottelussa, mutta tuolloin manageri Giovanni van Bronckhorst vielä arveli, että kolumbialainen olisi sivussa ”pari viikkoa”. Nyt Morelos on kuitenkin käynyt jo jalkaleikkauksessa, ja kauden on vahvistettu olevan ohi.

Morelosilta jää väliin paitsi Skotlannin Valioliigan mestaruustaistelun loppusuora, myös Rangersin loppukevään europelit ja cup-ottelut. Rangers kohtaa torstaina alkavissa Eurooppa-liigan puolivälierissä portugalilaisen Bragan ja Skotlannin Cupin välierässä 17.4. Celticin.

Morelos on tehnyt tällä kaudella Rangersille 12 maalia 26 sarjaottelussa ja neljä maalia yhdeksässä Eurooppa-liigan ottelussa. Morelos on ylittänyt kymmenen maalin rajapyykin kaikilla viidellä kaudellaan Skotlannin pääsarjassa. Kaikkiaan hän on tehnyt Rangersille 113 maalia 224 pelissä.

Veikkausliigassa pelaamissaan 42 ottelussa Morelos teki 27 maalia ja syötti kymmenen. Morelosin on huhuttu vuosien ajan olevan siirtymässä Rangersista suurempaan seuraan. Huhuissa on puhuttu muun muassa Ranskasta ja Englannin Valioliigasta. Siirtohuhut ovat helsinkiläisittäinkin mielenkiintoisia, sillä HJK saa Morelosin seuraavasta siirtosummasta huomattavan osuuden.

Nyt tullut loukkaantuminen saattoi tulla siirtosuunnitelmien kannalta pahaan aikaan, sillä Morelosin sopimus Rangersin kanssa ulottuu kesään 2023. Mikäli jatkosopimusta ei syntyisi, olisi tuleva kesä paras aika myydä kärkimies kunnollisen siirtokorvauksen saamiseksi.

Entinen Rangersin hyökkääjä Mark Hateley piti Morelosin loukkaantumista pahana takaiskuna.

– Tässä vaiheessa kautta tarvitaan terveenä jokaista, joka voi auttaa voittamaan pelejä, ennen kaikkea maalintekijöitä. Alfredo on sellainen. Hän tekee maaleja joka tasolla ja hänen puuttumisensa on suuri menetys, Hateley sanoi Sky Sportsille.

– Olemmeko olleet liikaa hänen varassaan? Mahdollisesti. Miksi niin? Luultavasti, koska viime kauden lopulla ei tehty tarpeeksi sijoituksia.

Kaikissa otteluissa 19 maalia Rangersille tällä kaudella tehneen Morelosin jälkeen seuraavaksi tehokkaimmat pelaajat ovat olleet 12 maalia tehneet Kemar Roofe ja laitapuolustaja James Tavernier.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.