70-vuotias menestysvalmentaja Louis van Gaal on paljastanut sairastuneensa eturauhassyöpään. Syöpähoidot ovat jo käynnissä.

Hollannin A-maajoukkuetta kohti Qatarin MM-turnausta luotsaava Van Gaal kertoi asiasta hollantilaisessa TV-ohjelmassa Humbertossa sunnuntaina. Samalla hän kertoi pitäneensä tiedon tarkoituksella salassa Hollannin pelaajilta viime viikon maaottelutauolla.

– En halunnut kertoa siitä pelaajilleni, koska se olisi voinut vaikuttaa heidän pelaamiseensa, Van Gaal totesi.

– Joka kerta maajoukkueen valmentajana minun piti lähteä yöllä sairaalaan, eivätkä pelaajat saaneet tietää siitä tätä ennen. He luulivat minun olevan terve, mutta en ole.

[readmore from=Van-Gaal-Louis]

Van Gaal on suomalaisillekin tuttu valmentaja, sillä hän valmensi Ajaxia Jari Litmasen pelatessa seurassa 1990-luvulla ja voittaessa Mestarien liigan vuonna 1995. Myöhemmin Van Gaal on valmentanut ja voittanut pokaaleja Barcelonassa ja Bayern Münchenissä. Hän valmensi myös Manchester Unitedia kahden kauden ajan. Hollannin A-maajoukkueen päävalmentajana hän toimii nyt kolmatta kertaa.

Syöpä on ollut Van Gaalin elämässä läsnä aiemminkin, sillä hänen ensimmäinen vaimonsa ja kahden tyttärensä äiti Fernanda Obbes kuoli syöpään vuonna 1994.

Lähde: BBC