Bayern Münchenin legenda Arjen Robben on juossut elämänsä ensimmäisen maratonin. 37-vuotias Robben lopetti pelaajauransa viime kesänä kasvattajaseuransa Groningenin väreissä, mutta ei jäänyt lepäämään laakereillaan, vaan on selkeästi pitänyt kuntoaan yllä edelleen.

Robbenin ensimmäinen maraton oli maineikas Rotterdamin maraton. Hänen aikansa oli varsin kelvollinen 3:13:57. Voittaja Abdi Nageeyelle Robben hävisi 69 minuuttia. Robbenin valmistautumista häiritsi viisi viikkoa sitten sairastettu koronavirus, mutta siitä huolimatta hän ylsi täpärästi asettamaansa tavoiteaikaan.

– Jotkut sanoivat minulle, että ”olet idiootti”, mutta minä olen vain urheilun ystävä, Robben sanoi ennen starttia TV-kanava NOS:lle.

– Pelkään ennen kaikkea juoksun loppuvaihetta. Kaikki tietävät, että lopussa tulee mies vasaran kanssa. Maaliviiva pitää kuitenkin saavuttaa vasemmalla tai oikealla.

Robben piti tasaista reilun neljän minuutin kilometrivauhtia 35 ensimmäistä kilometriä, mutta sen jälkeen vauhti hidastui. Jo ennen juoksua hän kuitenkin kiitteli juoksukumppaniaan, moninkertaista pikaluistelun arvokisavoittajaa ja ME-miestä Erben Wennemarsia, 46.

– Minulla on fantastinen jänis. Pysyn perässä 200 metriä, mutta nyt matka on vähän pidempi, Robben vitsaili.

Lähde: Der Spiegel