Ykkösessä pelaava Turun Palloseura on solminut yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Demba Savagen kanssa.

Gambiasta kotoisin oleva Savage, 33, saapui Suomeen 17-vuotiaana, kun hän teki vuonna 2006 sopimuksen Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa.

Savagella on 13 vuoden kokemus Veikkausliiga-peleistä. Hän on tehnyt 80 maalia Suomen pääsarjassa ja voittanut joukkueidensa FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin kanssa useita mestaruuksia. Suomen mestaruuden Savage on voittanut neljästi, Suomen Cupin kaksi kertaa ja Liigacupin kolmeen otteeseen. Lisäksi hän on voittanut Ruotsin Cupin BK Häckenin riveissä.

TPS tiedotti maaliskuussa tehneensä sopimuksen Ghanan maajoukkueen entiselle keskikenttäpelaajalle Anthony Annanille, joka pelasi Savagen kanssa aikanaan HJK:ssa. Savage saikin tutulta joukkuekaveriltaan hyvät suositukset turkulaisseurasta.

– Kun agenttini kertoi minulle tästä mahdollisuudesta, olin kotona Gambiassa. Ajattelin, että olisi mukava pelata Suomessa ja Turussa. Soitin vielä Anthonylle ja hän kertoi minulle paljon hyvää tästä seurasta, Savage sanoo TPS:n tiedotteessa.

– Tiedän, että TPS:llä on hieno historia ja että joukkue haluaa takaisin Veikkausliigaan. Olen täällä auttamassa seuraa saavuttamaan sen tavoitteleman nousun.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan Savagen mittava kokemus Veikkausliigasta on liiganousua tavoittelevalle turkulaisseuralle arvokas asia.

– Paineensietokykyä tarvitaan isoissa peleissä, kun haetaan nousua Veikkausliigaan. Kokemusta tärkeistä peleistä saa vain sellaisia pelaamalla. Demba on hyvä roolimalli nuorille pelaajillemme kentällä ja sen ulkopuolella.

TPS:llä on Savagen myötä 22 pelaajasopimusta alkavalle kaudelle, ja joukkueen kerrotaan olevan nyt valmis.

– Meillä on erittäin kova kilpailutilanne joukkueen sisällä. Kilpailutilanne vie pelaajia eteenpäin, kun pelipaikasta joutuu taistelemaan. Laajan pelaajarinkimme myötä pystyn valmentajana tekemään useita pelaajavaihtoja kesken pelin ilman, että pelaamisen tasomme laskee, kommentoi Johansson.