Englannissa käsitellään parhaillaan Englannin entisen maajoukkuepuolustajan Ashley Colen kotiin kohdistunutta väkivaltaista ryöstöä. Murto tapahtui tammikuussa 2020, ja epäillyt vastaavat nyt syytteisiin oikeudessa.

Oikeudenkäynnin yhteydessä on käynyt ilmi, että murto oli luonteeltaan hyvin väkivaltainen. Murtomiehet uhkasivat katkaista nyt 41-vuotiaan Colen sormet pihdeillä.

Nykyisin Evertonin valmennustiimiin kuuluvan Colen kädet sidottiin nippusiteillä, ja häntä retuutettiin ympäri kotiaan pelkät shortsit yllään. Myös Colen ja hänen puolisonsa Sharon Canun kaksi lasta olivat tapahtumahetkellä kotona.

Canu piileskeli murron aikana perheen vaatekomerossa poikansa kanssa, ja soitti sieltä poliisille.

– Seuraavaksi neiti Canu sai huomata, kuinka yksi varkaista avasi komeron oven, ja nappasi häneltä puhelimen, kun hän oli soittamassa poliisille, syyttäjä Michael Brady kertoi oikeudessa.

– Silloin hän näki, kuinka herra Cole oli polvillaan, kädet selän taakse sidottuina. Silloin yksi miehistä uhkasi kiduttaa Colea pihdeillä ja sanoi: ”Leikataan hänen sormensa”.

Perheen koettelemus päättyi, kun varkaat pakenivat paikalta poliisin saapuessa. He saivat mukaansa viisi arvokasta rannekelloa. He yrittivät viedä myös jalokiviä, kännykäitä ja perheen BMW:n avaimet.

Samaiset kolme rikosepäiltyä – Ashley Cumberpatch, Andrew MacDonald ja Kurtis Dilks – murtautuivat jo toukokuussa 2019 entisen Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaajan Tom Huddlestonen kotiin. Huddlestone ei ollut itse kotona, mutta hänen vaimonsa oli, yhdessä parin poikavauvan kanssa.

Huddlestonen vaimo pakotettiin laskemaan vauvan sängylle, kun hänet sidottiin nippusiteillä. Varkaat veivät häneltä puolen miljoonan punnan arvosta käsilaukkuja ja koruja.

Oikeudenkäynti jatkuu edelleen, eikä tuomioita ole vielä langetettu.

Ashley Cole pelasi Englannin A-maajoukkueessa 107 ottelua. Hän edusti urallaan pisimpään Arsenalia ja Chelseaa. Peliura päättyi vuonna 2019.

Lähde: Goal