Mestarien liigan puolivälierissä pelaa tällä kaudella kolme englantilaisseuraa, ja niistä kaksi aloitti tiistaina urakkansa voitolla. Yhdeksi kisan suurimmista voittajasuosikeista noussut Liverpool haki Portugalista 3-1-vierasvoiton Benficasta, ja Manchester City kaatoi kotonaan Atlético Madridin 1-0.

Liverpool oli avausjaksolla Portugalissa selvästi niskan päällä. Benfican mainio maalivahti Odysseas Vlachodimos onnistui kuitenkin pitämään taukolukemat 0-2:ssa. Liverpoolin avausmaalin puski Ibrahima Konaté kulmapotkusta. Toisen viimeisteli Sadio Mané Trent Alexander-Arnoldin ja Luis Díazin hyvien esitöiden jälkeen.

Toisella puoliajalla Benfica nousi kuitenkin peliin ja ottelupariin mukaan. Jo jakson neljännellä minuutilla debyyttikauttaan Mestarien liigassa pelaava Darwin Nuñez kavensi kauden viidennellä UCL-maalillaan lukemiksi 1-2. Uruguaylainen on tehnyt tällä kaudella kaikissa kilpailuissa Benficalle peräti 28 maalia 35 ottelussa.

Benficalla oli omat saumansa tasoitukseenkin, mutta Liverpool lisäsi etumatkansa taas kahteen maaliin, kun Luis Díaz karkasi maalintekoon 87. minuutilla. 3-1-tilanteessa on hyvä lähteä ensiviikkoiseen kotipeliin Liverpoolissa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

William Hill

@WilliamHill
▪️ 35 games
▪️ 28 goals

No U23 player in top-flight European football has scored more goals than Darwin Núñez this season.

Remember the name. 🙌

Manchesterissa homman nimi oli hyökkäys vastaan puolustus. Vierasjoukkue Atlético puolusti todella alhaalta, eikä ensimmäisellä puoliajalla nähty ainuttakaan laukausta kohti maalia kummaltakaan joukkueelta.

Atlético ei laukonut 45-minuuttisen aikana ylipäätään kertaakaan: ei maalia kohti, ei maalin ohi, eikä päin blokanneita Cityn pelaajia. City painosti, piti palloa ja hakkasi päätään seinään. Kuten Cityn kapteeni Kevin De Bruyne pelin jälkeen totesi, Atlético puolusti käytännössä viiden puolustajan ja viiden keskikenttäpelaajan linjoilla.

Toisella puoliajalla nähtiin sentään yksi maali. Sen viimeisteli 70. minuutilla Cityn belgialaistähti Kevin De Bruyne. Esityön teki Phil Foden.

Atléticokin sentään laukoi toisella jaksolla kahdesti kohti maalia – aivan kuten Citykin – joten vähän peli heräsi toisella jaksolla eloon. Ottelupari on joka tapauksessa hengissä, sillä 0-1-takaa-ajoasema ei ole Atléticolle mahdoton kiinni kurottava ensi viikon kotipelissä.