Valioliigassa käydään hurjaa vääntöä neljännestä sijasta, eli viimeisestä Mestarien liigaan oikeuttavasta paikasta.

Viikonlopun kierroksen jäljiltä neljännelle sijalle nousi Tottenham, joka murskasi kotikentällään Newcastlen peräti 5-1. Kierros oli Spursin kannalta mitä mainioin, sillä pahimmat kilpakumppanit, Arsenal ja Manchester United, menettivät kumpikin pisteitä.

Manchester Unitedin oli kotiyleisönsä edessä tyytyminen 1-1-tasapeliin Leicesterin kanssa. Arsenal puolestaan kärsi yllättävän murskatappion Crystal Palacelle maanantai-iltana Selhurst Parkilla.

Valioliigaa on pelaamatta vielä seitsemän täyttä kierrosta. Monella joukkueella on kuitenkin rästipelejä pelaamatta, jonka vuoksi joukkueilla on eri määrä pelejä jäljellä.

Tottenham on nyt pelannut 30 ottelua ja sen pistesarake näyttää 54:ää. Samassa pistemäärässä on myös Arsenal, joka on pelannut paikallisvastustajaansa yhden ottelun vähemmän. Nämä joukkueet ovat sijoilla neljä ja viisi.

Kuudennelta sijalta löytyy West Ham, jolla on seitsemän ottelua pelaamatta. Pisteitä on kasassa 51, eli kolme vähemmän kuin Pohjois-Lontoon seuroilla.

51 pistettä on kerännyt myös Manchester United, jolla on yksi ottelu enemmän pelaamatta kuin West Hamilla. Kahden pisteen päässä vaanii Wolves, jonka voi vielä laskea mukaan top4-taistoon.

Valioliigan top4-taisto (pelattujen pelien määrä, maaliero, pisteet):

4. Tottenham 30, +15, 54p.
5. Arsenal 29, +10, 54p.
6. West Ham 31, +11, 51p.
7. Manchester United 30, +8, 51p.
8. Wolves 31, +6, 49p.