HJK:n ulkomaalaispelaajat avasivat maalihanojaan – upea vaparipommi sinetöi voittonumerot

© Kuva: Juha Tamminen

HJK sai sunnuntaina suomalaisen futiksen Klassikossa Töölöön vieraakseen Valkeakosken Hakan. Ottelu alkoi juhlallisuuksilla, kun HJK:n entinen pelaaja ja todella pitkäaikainen joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi valittiin suomalaisen jalkapalloilun Hall of Fameen.

Ottelun alussa kotijoukkue nukkui. Haka pelasi pallon pystyyn oikealle laidalle. Logan Rogerson haastoi hyvin HJK-kapteeni Miro Tenhoa ja syötti pallon maalin edustalle, jossa Lee Erwin odotti aivan liian vapaana. Erwinin kauden viides maali vei Hakan johtoon jo viidennellä peliminuutilla.

Haka sai jobinpostia vartin kohdalla, kun kapteeni Niklas Friberg loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänet korvasi Tino Purme.

Tauolle mentiin lopulta 1-1-numeroissa, kun Miro Tenho viimeisteli kauden toisella maalillaan HJK:lle tasoituksen.

Toisella puoliajalla oli sitten HJK:n ulkomaalaispelaajien aika tehdä ensimmäisiään. Ensin 50. minuutilla David Browne teki kauden ensimmäisen maalinsa ja vain minuuttia myöhemmin Nassim Boujellab ylipäätään ensimmäisensä HJK:ssa.

Illan komein maali syntyi kuitenkin vasta 88. minuutilla. Tällöin asialla oli kuusi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Manuel Martic, joka teki niin ikään debyyttimaalinsa HJK:ssa. Marticin maali oli todella komea ja syntyi suorasta vapaapotkusta noin 30 metristä. Itävaltalainen tykitti rohkeudella ja voimalla pallon kaukaa tolpan kautta maaliin. Tällä maalilla HJK:n voittonumeroiksi sinetöityi 4-1.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

HJK nousi voiton myötä ainakin päiväksi sarjakärkeen, mutta voi joutua luopumaan paikastaan jo maanantaina, jos KuPS kaataa vieraissa HIFK:n. KuPS:lla on pelissä ekstrapanosta, sillä mikäli se ei Töölössä häviä, ottaa se yksin omiin nimiinsä ennätyksen miesten pääsarjahistorian kaikkien aikojen pisimmästä tappiottomien pelien putkesta. Nyt KuPS on pelannut peräkkäin 29 sarjaottelua ilman tappiota, ja sivuaa jo OPS:n 41 vuotta vanhaa suomenennätystä.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa AC Oulu kaatoi vieraissa FC Lahden 2-0 Otso Liimatan ja Michael Lopezin maaleilla. Sarjassa viidenneksi nousseelle AC Oululle voitto oli kauden ensimmäinen vierasvoitto Veikkausliigassa. Lahti hakee edelleen ensimmäistä kotivoittoaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.