Ligue 1:n viikonlopun kierros pelattiin värikkäissä merkeissä, sillä kaikkien 20 joukkueen pelaajien pelipaitojen numerot sekä kapteenien käsivarsinauhat olivat sateenkaaren väreissä. Ele oli osa kampanjaa, jossa kiinnitetään huomiota 17.5. vietettävään kansainväliseen homofobian, bifobian ja transfobian vastaiseen päivään.

PSG:n lauantaisesta ottelusta Montpellieria vastaan (4-0-voitto) oli kuitenkin sivussa 32-vuotias Idrissa Gana Gueye. Senegalilainen keskikenttäpelaaja matkusti joukkueen mukana Montpellieriiin, mutta hänen nimeään ei löytynyt kokoonpanolistasta. Pariisilaisten valmentaja Mauricio Pochettino paljasti myöhemmin, että ”Gueye puuttui kokoonpanosta henkilökohtaisista syistä, muttei ollut loukkaantunut.”

Ranskalaismediassa on nyt arveltu, että Gueye jättäytyi ottelusta sivuun, koska hän ei halunnut pelata pelipaidassa, jonka selkämyksessä on LGBTQ+-yhteisölle solidaarisuutta osoittavat sateenkaaren värit. L’Équipe ja Le Parisién muistuttivat, että Gueye ei pelannut myöskään viime kaudella vastaavassa ottelussa. Tuolloin hänen poissaolonsa syyksi kerrottiin ”vatsavaivat”.

Vuosi sitten Gueyen edustajat kiistivät, että pelaaja olisi boikotoinut viimevuotista ottelua. Lauantain poissaoloa he eivät ole vielä kommentoineet. RMC Sport väittää kuitenkin, että poisjäänti johtui nimenomaan sateenkaarilipusta.

– Homofobia ei ole mielipide, vaan rikos, twiittasi ranskalainen homofobiaa urheilussa vastustava järjestö Rouge Direct.

– LFP:n (Ranskan liigaorganisaation) ja PSG:n täytyy vaatia Gana Gueyelta selitystä ja äkkiä. Häntä on myös rankaistava, jos tarpeen.

PSG, LFP ja Gueye eivät ole kommentoineet asiaa toistaiseksi medialle. Islaminuskoisen Gueyen oletettu päätös on puolestaan jakanut jyrkästi mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Twitterissä on sekä vaadittu PSG:tä hyllyttämään hänet että kiitelty hänen rohkeuttaan ja periaatteellisuuttaan.

PSG:n osalta on puolestaan huomautettu myös siitä, kuinka seuran omistajien kotimaassa Qatarissa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ei kunnioiteta, ja homoseksuaalisuus on jopa laitonta. Kerroimme lauantaina siitä, kuinka monet FIFA:n suosittelemista qatarilaishotelleista kieltäytyivät majoittamasta homoseksuaalista pariskuntaa.

Lähteet: SportBible ja Yahoo Sports

SPORTbible

@sportbible
🚨 Reports in France claim that Idrissa Gueye missed the PSG game because he refused to wear the rainbow flag on his kit, the symbol of the LGBTQ+ community.

Dan Veldre 🕯🐕‍🦺🐈

@DanVeldre
Want to know what sportswashing looks like? 👇 Love the rainbow numbers and support for the LGBTQIA+ community, but PSG is owned by the Emir of Qatar where it is illegal to be gay @amnestyOz

Paris Saint-Germain

@PSG_English
📍👀 A look into the Parisian locker room at the Stade de la Mosson! ⤵️

#MHSCPSG