Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on varoittanut, että se purkaa minkä tahansa qatarilaisen hotellin tai muun palveluntarjoajan MM-kisasopimuksen, jos palveluntarjoaja syrjii homoja.

Ruotsalaisten ja tanskalaisten journalistien tekemän tutkimuksen mukaan osa FIFA:n virallisella suosituslistalla olevista hotelleista ilmoitti, että ne eivät ota vastaan homopariskuntia.

[readmore from=Jalkapallon-MM2022]

Toimittajat esittivät vastanainutta pariskuntaa, joka etsi hotellia häämatkalleen. He ottivat yhteyttä 69 hotelliin saadakseen selville niiden reaktion ehdotettuun varaukseen. Hotelleille ei kerrottu, milloin häämatkan on tarkoitus tapahtua. Miesten MM-kisat pelataan Qatarissa marras-joulukuussa tänä vuonna.

Tutkimuksen mukaan kolme hotellia kieltäytyi ottamasta homopariskunnan varausta vastaan ja yksi niistä ilmoitti, että se olisi vastoin hotellin käytäntöä. Lisäksi 20 muuta hotellia kehotti pariskuntaa välttämään julkisia hellyydenosoituksia vierailunsa aikana.

33 hotellia hyväksyi miespariskunnan varauksen, mutta joka kolmas hotelli kieltäytyi ottamasta varausta vastaan tai esitti huolensa siitä.

Kisojen paikalliset järjestäjätahot ja FIFA ovat aiemmin vakuuttaneet, että kaikki ovat tervetulleita MM-turnaukseen, vaikka homoseksuaalisuus on laitonta Qatarissa.

FIFA:n edustaja kertoi Telegraphille, että se reagoi tutkimukseen käymällä kiireellisiä keskusteluja paikallisten MM-kisajärjestäjien kanssa.

– Mainituille hotelleille tiedotetaan jälleen kerran tiukoista vaatimuksistamme, jotka koskevat vieraiden syrjimätöntä vastaanottamista.

– Hotellien ja kaikkien muiden FIFA:n MM-kisoihin liittyvien palveluntarjoajien, jotka eivät täytä järjestäjien asettamia korkeita standardeja, sopimukset irtisanotaan. Tämän lisäksi mainittuja vaatimuksia vahvistetaan edelleen tiedotustilaisuuksissa, ja niitä seurataan ja arvioidaan myöhemmin FIFA:n MM-kisoihin liittyvien hotellien auditoinneissa ja tarkastuksissa.