Huhhuh! Diego Maradonan legendaarinen pelipaita myytiin ennen näkemättömällä hinnalla

© Kuva: Getty Images

Yksi kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista, Diego Maradona, poistui keskuudestamme marraskuussa 2020. Maradona oli kuollessaan 60-vuotias.

Argentiinalaistaituri muistetaan ehkä parhaiten vuoden 1986 MM-kisojen välierästä, jossa Maradona teki ”Jumalan käsi” -maalin Englantia vastaan välierissä. Argentiina marssi lopulta mestaruuteen noissa kisoissa.

Kyseisen ottelun jälkeen Englannin tuolloinen keskikenttäpelaaja Steve Hodge vaihtoi legendan kanssa paitoja. Maradonan kuoltua, Hogdelta yritettiin joulukuussa 2020 ostaa kyseistä paitaa. Tuolloin Hogde kuitenkin totesi, että paita ei ole myynnissä.

Nyt paita on kuitenkin myyty. Ja hinta oli aivan käsittämätön. Paidasta maksettiin nimittäin peräti 7,1 miljoonaa puntaa eli reilut 8,4 miljoonaa euroa.

Kysesssä on maailman suurin summa, joka on maksettu yksittäisestä pelipaidasta. Aiempi ennätys oli baseball-legenda Babe Ruthin paidasta vuonna 2019 maksettu 5,6 miljoonaa dollaria (noin 5,3 miljoonaa euroa).

– Tämä voi hyvinkin olla maailman halutuin pelipaita, joten on sopivaa, että siitä pyydettiin ennätyssumma, huutokauppakamari Sothebyn edustaja Brahm Wachter totesi BBC:lle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.