Huippukauden Ranskassa pelannut toppari palaa Arsenaliin – debyytti vihdoin luvassa?

© Kuva: Getty Images

Ranskalaistoppari William Saliba palaa ensi kaudeksi Arsenaliin.

Arsenal lainasi Saliban, 21, täksi kaudeksi Marseilleen, jossa hän sai runsaasti vastuuta ja pelasi mahtikauden.

Marseille olisi halunnut pitää Saliban joukkueessa myös ensi kauden ajan, mutta Arsenalin manageri Mikel Arteta on tehnyt selväksi, että ranskalaistoppari pelaa ensi kauden Tykkimiehissä.

– Hän [Saliba] palaa tänne. Hän sai tarvittavaa kokemusta [Marseillessa] ja pystyy nyt kilpailemaan peliajasta joukkueessamme, Arteta kertoi RMC Sportille.

Saliba siirtyi Arsenaliin jo kesällä 2019, mutta hän ei ole vielä edes debytoinut seuran ykkösjoukkueessa. Ranskan A-maajoukkueen kuuluva toppari on kiertänyt viime vuodet lainaseurasta toiseen, ja Artetan mukaan se on ollut hyvä ratkaisu.

– Teimme oikean päätöksen, kun lainasimme hänet Marseilleen. Jos hän olisi jäänyt tänne, hän olisi joutunut kilpailemaan peliajasta Ben Whiten ja Gabrielin kanssa, eikä hän olisi pelannut edes puoliksi sitä määrää otteluita, mitä hän pelasi Marseillessa, Arteta sanoo.

– Se ei olisi ollut hyvä asia hänen kehityksensä kannalta. William ei ollut tällä kaudella kanssamme, koska hän ei olisi saanut riittävästi peliaikaa hankkiakseen kokemusta. Kyse ei ollut mistään muusta.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!