Inter-legenda Timo Furuholm esitti poikkeuksellisen mielipiteen Petteri Forsellin ulosajosta – myös Interin päävalmentajalta kovaa kritiikkiä tuomaritoiminnasta

© Kuva: Juha Tamminen

HJK kuittasi tiistaina vanhat kalavelat, kun se kävi vuorostaan hakemassa Interin kotikentältä voiton Veikkausliigassa. Inter oli voittanut alle kaksi viikkoa aiemmin HJK:n Helsingissä maalein 4-1, ja nyt HJK oli parempi maalein 1-0.

HJK:n ainoa maali syntyi jokseenkin kiistanalaisesta rangaistuspotkusta, kun pallo osui Matias Tammisen käteen hänen oman puskunsa jälkeen. Interin takaa-ajo mutkistui lisäksi toisella puoliajalla pahemman kerran, kun Petteri Forsell joutui kahden varoituksen myötä ulosajetuksi.

Forsell oli saanut ensimmäisen varoituksensa purnattuaan rankkarituomiota avausjaksolla. Toinen lappu taiturille nousi ilmeisesti siitä, kun hän vaikutti astuneen maassa maanneen HJK:n pelaajan rinnan päälle.

Vaikka monet ovat pitäneet Twitterissä Forsellin ulosajoa oikeutettuna tuomiona, ei miehen viime kauden pelikaveri Timo Furuholm näkemyksiin yhdy. Inter-ikoni twiittasi Forsellin toisesta varoituksesta näin:

– En löytänyt mitään keltaisen arvoista tästä tilanteesta. En yhtikäs mitään.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Inter-leirissä ei päätuomari Dennis Antamon tiimin iltapuhteeseen oltu tyytyväisiä. Päävalmentaja Miguel Grau esitti pelin jälkeen tuomaritoimintaa kohtaan poikkeuksellisenkin suorasanaista kritiikkiä.

– Teimme paljon hyviä asioita tänään, mutta se pilkku… Se ei ollut sääntöjen mukainen. Jos pallo olisi osunut suoraan käteen, se olisi ollut pilkku. Nyt osuma tuli oman puskun jälkeen, minkä ei olisi pitänyt olla pilkku. Se vihellys muutti ottelun, Grau harmitteli Interin kotisivuilla julkaistussa otteluraportissa.

Petteri Forsellin 65. minuutilla saamaan toiseen varoitukseen Grau ei ottanut suoraan kantaa, mutta tuomarityöskentelystä yleensä hän ei ottelussa pitänyt. Alivoimastaan huolimatta Inter oli pelin lopussa jopa hallitsevampi osapuoli, joten tappio jäi harmittamaan.

– ”Pepin” kontakti minun pitää katsoa uudelleen. Vaikka pelasimme kymmenellä miehellä, niin me hyökkäsimme ja olimme urheita. Aiheutimme ongelmia isolle joukkueelle, Grau sanoi.

– Mielestäni tuollainen joukkue ei tarvitse apuja tuomareilta. Minun näkökulmastani tämä ei ole hyvä asia Veikkausliigalle ja toivon, että tuomarit katsovat nauhalta asioita uudelleen. HJK sai ilmaiset kolme pistettä. Tämä ei ole hyvä juttu.

– En sano, että kolme pistettä olisi kuulunut kummallekaan, mutta tasapeli olisi ollut oikeudenmukainen tulos ilman sitä yhtä vihellystä, Grau arveli.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!