Italialaismedia: Astuuko Zlatan Ibrahimovic edesmenneen huippuagentin saappaisiin?

© Kuva: Getty Images

Maailma menetti vappuaattona tärkeän jalkapallovaikuttajan, kun 54-vuotias Mino Raiola menehtyi. Kuolinuutista edelsi erikoinen tapahtumaketju, kun vain kaksi päivää myöhemmin maailmalla levisi hyvin laajasti uutinen Raiolan kuolemasta. Tämän hän kuitenkin itse kiisti nopeasti. 30.4. Raiolan perhe sitten tiedotti itse maailman tunnetuimpana pelaaja-agenttina pidetyn Raiolan kuolemasta.

Raiolan nimen yhteyteen on usein liitetty lisänimi ”superagentti”, eikä ihme. Onhan italialainen edustanut todella monia eturivin jalkapalloilijoita. Tunnetuimpiin Raiolan suojatteihin ovat kuuluneet muun muassa Zlatan Ibrahimovic, Erling Braut Håland ja Paul Pogba. Myös Huuhkajien Thomas Lam on ollut Raiolan tallissa.

Raiola myös ansaitsi välityspalkkioina massiivisen omaisuuden. Nytkin, Erling Braut Hålandin todennäköisesti kesällä toteutuvan siirron yhteydessä on puhuttu 20-30 miljoonan euron provisiosta Raiolalle. Raiola myös arvosteli kärkkäästi FIFA:n suunnitelmia rajoittaa jalkapallon pelaaja-agenttien saamia suuria palkkioita. Raiolan omaisuudeksi arvioitiin aiemmin tänä vuonna 90 miljoonaa euroa.

Nyt, Raiolan menehdyttyä häntä kuukausien ajan vaivanneen sairauden seurauksena iso kysymys kuuluukin, kuka hänen työtään jatkaa? Moni hänen edustamistaan pelaajista on nyt menettänyt luottamansa asiainhoitajan.

Ainakin tilapäisesti Raiolalta kesken jääneitä sopimusneuvotteluita vaikuttaa jatkavan brasilialainen asianajaja Rafaela Pimenta. Pimenta on ollut aktiivisessa roolissa muun muassa Håland-neuvotteluissa jo ennen Raiolan kuolemaa. Juuri hän oli läsnä viime helmikuussa, kun Real Madrid halusi tavata Hålandin edustajia mahdollisesta siirrosta keskustellakseen.

Italialaisen Tuttomercatowebin mukaan Raiola saattaa kuitenkin saada pian myös erittäin valovoimaisen ja kaikkien tunteman jatkajan työlleen. Spekulaatioihin nostettu nimi ei ole enempää eikä vähempää kuin Zlatan Ibrahimovic, yksi Raiolan tunnetuimmista ja läheisimmistä asiakkaista.

Aiemmin on arveltu, että Zlatan jatkaisi pelaamista vielä ensi kaudellakin. Nyt Tuttomercatoweb kuitenkin arvelee, että 40-vuotias ruotsalainen nostaisi nappiksen naulaan kuluvan kauden päätyttyä. AC Milan on alkanut turhautua Zlatanin jatkuviin loukkaantumisiin. Lisäksi hyökkääjälle oli iso pettymys Ruotsin putoaminen MM-kisoista. Qatarin MM-turnaus olisi ollut yksi lisämotivaatio Zlatanille jatkaa uraansa myös tulevalla kaudella.

Tällä hetkellä Raiolan agenttitoimistoa johtaa hänen serkkunsa Vincenzo Raiola. Tuttomercatowebin mukaan hän olisi valmis antamaan Zlatanille tärkeän roolin tiimissään, jos ruotsalainen hän haluaa.

Lähteet: Sport ja Football-Italia

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!