AS Roma on tällä kaudella ensimmäisen kerran pelatun Konferenssiliigan mestari. Europokaali on myös koko roomalaisseuran historian ensimmäinen arvostettu mestaruus eurokentillä – joskin Messukaupunkien Cupin se voitti 61 vuotta sitten.

Albanian pääkaupungissa Tiranassa pelatussa loppuottelussa vallitsi alusta lähtien upea ja kiihkeä tunnelma. Sekä yleisöstä että molempien joukkueiden pelaajista aisti, että Konferenssiliigan voitto oli sekä AS Romalle että Feyenoordille iso juttu.

Roman suunnitelmiin tuli muutos heti 17. minuutilla, kun joukkueen armenialainen luottopelaaja Henrikh Mkhitarjan jouduttiin ottamaan vaihtoon. Konkari oli juuri toipunut pelikuntoon, mutta jalka ei sittenkään kestänyt pelaamista.

Ottelun ainoa maali nähtiin 32. minuutilla. Gianluca Mancini lähetti boksiin pitkän syötön, jonka Nicolò Zaniolo otti hyvin vastaan ja tuikkasi Feyenoordin maaliin.

Toiselle puoliajalle Feyenoord tuli todella ahnaasti painostaen. Roman portugalilaismaalivahti Rui Patricio sai venyä parhaaseensa, ja pystyi tolppienkin avustuksella pitämään pariinkin otteeseen pallon ulkona maalikehikosta. Välillä tarkisteltiin VAR-kameroiltakin, pitäisikö Feyenoordin saada käsivirheestä pilkku, mutta sitä ei herunut.

Feyenoord oli päätösjaksolla aktiivisempi ja vaarallisempi, mutta Rui Patricion nolla piti loppuun saakka. Näin José Mourinho sai värisuoransa täyteen ja juhli Mestarien Liigan ja Eurooppa-liigan voittojen lisäksi nyt myös Konferenssiliigan mestaruutta.

Heti loppuvihellyksen soitua Mourinho nosti viisi sormea pystyyn. Sillä hän näytti voittaneensa kaikki viisi eurofinaaliaan, joissa on ollut mukana.

Squawka

@Squawka
Justin Bijlow has just made his first save of the game for Feyenoord.

Rui Patrício has made 5. 🧤

Squawka

@Squawka
José Mourinho is the first manager to win the UEFA Champions League, UEFA Europa League and UEFA Europa Conference League.

𝗧𝗵𝗲 𝗢𝗻𝗹𝘆 𝗢𝗻𝗲™

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
AS ROMA VOITTAA KONFERENSSILIIGAN! 🏆

Ja Jose viisi sormea pystyssä. 😅🖐

#UECLfi