Bundesliigan päätöskierroksella riitti lauantaina dramatiikkaa. Vaikka Bayern Münchenin mestaruus oli jo varma, ja SpVgg Greuther Fürth ja Arminia Bielefeld jo tuomittuja putoamaan, riitti muista europaikoista ja säilymisestä vielä pelattavaa.

Todellinen kierroksen huipennus nähtiin Stuttgartissa. VfB Stuttgartin oli edelleen mahdollista pudota Bundesliigasta tai joutua ainakin karsintoihin, mutta se taisteli sarjapaikastaan loppuun asti – ja menestyksekkäästi.

Jo kahdessa edellisessä ottelussaan Stuttgart oli noussut tappioasemasta tasapeliin ensin Wolfsburgia ja sitten Bayern Müncheniä vastaan. Päätöskierroksen kotipelissään Kölniä vastaan se tarvitsi kuitenkin voiton noustakseen pois karsijan paikalta, ja siinä se onnistui. Stuttgart sai lisäajalla kulmapotkun, ja kun Wataru Endo puski pallon maaliin, olivat juhlat valmiit alkamaan. Maali oli japanilaisvalmisteinen, sillä kulmapotkun antoi Hiroki Ito.

2-1-voiton myötä Stuttgart nousi 33 pisteeseen ja sarjassa sijalle 15. Hertha Berlin keräsi yhtä monta pistettä, mutta sen maaliero on huomattavasti huonompi, joten edessä ovat karsinnat sarjapaikasta. Niissä vastaan tulee joko Werder Bremen, Darmstadt tai HSV. 2. Bundesliigan päätöskierros alkoi sunnuntaina kello 16.30.

– Tätä on urheilu ja jalkapallo parhaimmillaan, Viaplay Urheilun twiitissä kirjoitettiin. Stuttgartin ratkaisumaali ja raivokas juhlinta on nähtävissä alla olevassa videossa. Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tätä on urheilu ja jalkapallo parhaimmillaan. 👏

Stuttgartin oli tehtävä maali säilyäkseen Bundesliigassa ja sehän tehdään lisäajalla kotiyleisön edessä.

Näin ollen Stuttgart pelaa Bundesliigassa myös ensi kaudella!

#bundesliga #bulifi

Sarjasta putoavat siis Arminia Bielefeld ja SpVgg Greuther Fürth. Hertha Berlinin kohtaloksi koituivat karsinnat, koska se hävisi vieraissa Borussia Dortmundille 1-2. Peli oli Dortmundille myös Erling Braut Hålandin jäähyväistilaisuus. Manchester Cityyn siirtyvä norjalaishyökkääjä hyvästeli BVB-fanit luonnollisesti maalilla, tällä kertaa rankkarista tehdyllä.

Mestarien liigaan selviytyivät Bundesliigasta Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen sekä pisteen erolla RB Leipzig. Leipzigin nelossija sinetöityi 1-1-tasapelillä Bielefeldissä Willi Orbanin lisäajan tasoitusmaalilla. Ennen kierrosta viidentenä ollut Freiburg elätteli toiveita Mestarien liigasta loppuun saakka, mutta hävisi Bayer Leverkusenille 1-2, kun Exequiel Palacios nosti keskiympyrästä pallon tyhjään maaliin maalivahti Mark Flekkenin noustua hyökkäykseen mukaan.

Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky sai päätöskierroksella huilivuoron, koska Leverkusenilla ei enää merkittävää panosta ollut. Niinpä Leverkusenin maalilla pelasi ensimmäisen bundesliigaottelunsa 30-vuotias venäläismaalivahti Andrey Lunev.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Melkoinen päätöskierros nähtiin Bundesliigassa! Bayer Leverkusen lopulta 2-1-voittoon Freiburgista, joka haki voittomaalia nostamalla kaikki pelaajat kohti maalia ja lopulta Exequiel Palacios saa nostaa pallon tyhjään rysään puolesta kentästä. 🔥

#buliperjantai #bundesliga

Eurooppa-liigaan Bundesliigasta menevät Union Berlin ja Freiburg. Konferenssiliigan paikka meni 1. FC Kölnille. Bundesliiga voi saada vielä viidennenkin joukkueen Mestarien liigaan, jos Eintracht Frankfurt voittaa Sevillassa pelattavassa Eurooppa-liigan finaalissa Rangersin.

VfB Stuttgart

@VfB
Danke, Rino! 😘

#VfB