Katso: SJK:n huippulupaus ratkaisi Pohjanmaan derbyn upealla soolomaalilla – Moshtagh Yaghoubi katseli punaista Oulussa

© Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi perjantaina kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun se kaatoi Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuran 1-0 vieraskentällä.

Ottelun ainoa osuma nähtiin 49. minuutilla. Pikkuhuuhkajissa viime vuonna debytoinut Daniel Håkans, 21, kirmasi väliin Vepsuun heikkoon syöttöön ja jallitti yhden puolustajan sekä maalivahti Oskari Forsmanin ennen kuin ujutti pallon verkkoon.

VPS loi ottelussa selkeästi enemmän maalipaikkoja, mutta se ei kyennyt painostuksestaan huolimatta nousemaan SJK:n rinnalle. Kotijoukkue vaati itselleen toisella jaksolla pariinkiin otteseen rangaistuspotkua, mutta erotuomari Joni Hyytiä ei nähnyt aineksia pilkulle.

SJK jatkaa voitosta huolimatta sarjassa viimeistä edellisenä. VPS taas putosi torstain tulosten myötä kahdeksanneksi.

Illan toisessa Veikkausliigan ottelussa AC Oulu voitti FC Hongan kotikentällään 2-1.

ACO siirtyi johtoon 55. minuutilla Rafael Floron jysäytettyä voimakkaan kudin etuyläkulmaan.

Kotijoukkueen urakka hankaloitui varttia myöhemmin, kun kokoonpanoon yli kuukauden tauon jälkeen palannut Moshtagh Yaghoubi sai suoran punaisen kortin. Yaghoubi kamppaili ensin pallosta Jerry Voutilaisen kanssa, ja hetkeä myöhemmin kentän pinnassa oli Hongan kapteeni Duarte Tammilehto. Honka-kipparin paikkailun ohessa erotuomari Ville Nevalainen käskytti Yaghoubin ennenaikaisesti suihkuun, mutta Ruudun lähetyksestä ei käynyt ilmi, mistä punainen kortti tuli.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka nousi tasoihin, kun Kevin Jansen viimeisteli lähietäisyydeltä Rui Modeston esityöstä.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia, kun alivoimaiselle AC Oululle vihellettiin pilkku. Riku Selander kaadettiin kulmapotkutilanteessa, Nevalainen antoi Jansenille keltaisen kortin ja kotijoukkueelle rangaistuspotkun. Vetovastuun otti Floro, joka tykitti illan toisen maalinsa.

AC Oulu nousi voiton myötä viidenneksi ja Honka jatkaa kolmantena.

Voit katsoa videon Håkansin soolomaalista alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️