”Kopissa puhuttiin, että tämä on seurahistorian suurin peli” – Sarjanousija järkytti TPS:ää tämän kotikentällä

Ykkösen kausi 2022 tarjosi maanantai-iltana kauden toistaiseksi ehkä suurimman yllätyksensä. Sarjan suurin voittajasuosikki TPS pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen kerran Veritas Stadionille, jonka kunnossa oli edelleen runsaasti toivomisen varaa. Vieraakseen TPS sai paikallisvastustaja Pargas IF:n, joka nousi täksi kaudeksi maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ensimmäisen kerran 28 vuoteen.

Paraisilta oli saapunut Turkuun runsaasti Piffenin kannattajia, jotka pitivät myös hyvää meteliä. Vierasfanit palkittiinkin, sillä PIF juhli kauden ensimmäistä voittoaan maalein 2-0. TPS-fanit puolestaan päättivät ottelun vihellyskonserttiin.

TPS vei ottelun maalintekoyritykset selvästi 20-5, mutta hyvin puolustanut PIF pystyi pitämään raitapaidat pois aivan vaarallisimmilta maalipaikoilta. Kylmää vettä niskaan TPS sai 69. minuutilla, kun Interin kasvatti Gezim Voca laukoi 18 metristä vapaapotkun tarkasti TPS-maalin vasempaan alakulmaan.

Avausmaalista ehti kulua vain viisi minuuttia, kun toinenkin kaukolaukaus yllätti TPS:n maalia vartioineen Aati Marttisen. Nyt pallon laukoi 20 metristä samaan kulmaan toinen Inter-kasvatti Matias Lahti. Vielä hieman myöhemmin Kakkosessa viime kaudella komeat 14 maalia tehnyt Voca tulitti pallon kaukaa TPS-maalin vasempaan tolppaan. Nytkin Marttinen oli jo ohitettu, mutta taululle jäivät 0-2-lukemat.

– Ei edes viitsi mitään tekosyitä alkaa sanoa tai huonolla kentällä selitellä. Me oltiin tänään suoraan sanottuna paskoja, TPS:n Daniel Rantanen sanoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

– Me ei haluttu tarpeeksi, hävittiin kaksinkamppailut eikä tehty oikein mitään hyvin tänään. Siinä kiteytys, oltiin lampaita.

Piffenin puolustuksessa vahvan ottelun pelanneen Akim Sairisen tunnelmat olivat tietysti aivan toisesta ääripäästä.

– Aivan huikee fiilis, aivan huikee fiilis, Sairinen aloitti.

– Erittäin hyvin jokainen tappeli. Kaikkemme annettiin, tämä oli kyllä ansaittu voitto. Mitä pidemmälle peli meni 0-0:ssa, sitä enemmän Tepsin paineet kasvoivat. Me oltiin tehokkaita ja kurinalaisia. Huikeeta, huikeeta.

– Ennen peliä oli kopissa puhetta, että tämä on PIF:in historian suurin ottelu. Kyllä minä uskon, että se pelatessa jollain tavalla näkyi. Aivan huikea yleisö, huh huh. Paraisilta tuli montasataa ihmistä tänne, ja ne oli meidän kahdestoista pelaaja tänään. Tosi ylpeä olen koko hommasta, Sairinen hehkutti silmin nähden iloisena.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.