Lasikattoja rikki – miesten MM-turnaukseen Qatariin nimettiin kuusi naistuomaria

© Kuva: Getty Images

FIFA on julkaissut torstaina kotisivuillaan listan Qatarin MM-turnaukseen valituista erotuomareista. Listalle nimettiin 36 päätuomaria, 69 avustavaa erotuomaria ja 24 videotuomaria. Valinnat perustuvat suoritustasoon FIFA-turnauksissa sekä muissa kansainvälisissä ja kansallisissa kilpailuissa, mutta tuttuun tapaan tuomareita valittiin mukaan kaikista kuudesta maanosaliitosta.

Mullistavaa valinnoissa on se, että ensimmäisen kerran jalkapallon miesten MM-kisoihin valittiin myös naistuomareita. Valittujen joukossa on nimittäin kolme naista päätuomarien ja kolme avustavien erotuomarien joukossa.

Nimetyt naiserotuomarit ovat ranskalainen Stéphanie Frappart, 38, ruandalainen Salima Mukansanga, 33, ja japanilainen Yoshimi Yamashita, 36, sekä avustavat erotuomarit brasilialainen Neuza Back, meksikolainen Karen Díaz Medina ja yhdysvaltalainen Kathryn Nesbitt.

Frappart on toiminut aiemmin tuomarina muun muassa miesten Mestarien Liigassa ja Mukansanga tammikuussa pelatussa miesten Afrikan mestaruusturnauksessa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että olemme voineet nimittää ensimmäisen kerran miesten MM-kisojen historiassa mukaan myös naistuomareita. Se päättää useita vuosia sitten alkaneen pitkän prosessin, jonka päämäärä oli asettaa naistuomareita poikien ja miesten arvoturnauksiin, FIFA:n tuomarivaliokunnan puheenjohtaja Pierluigi Collina kommentoi.

– Täten haluamme tehdä selväksi, että meille on merkittävää osaaminen eikä sukupuoli. Toivon, että tulevaisuudessa huippunaistuomarien valitsemiseen tärkeisiin miesten otteluihin suhtaudutaan normaalisti eikä sitä pidetä enää sensaatiomaisena.

– Nämä naiset ansaitsevat olla MM-kisoissa, koska he suorittavat jatkuvasti todella korkealla tasolla. Se oli meille se tärkeä tekijä.

Miesten MM-turnaus pelataan Qatarissa 21.11.-18.12.2022. Kisoissa pelataan kaikkiaan 64 ottelua.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.