Pietarista Pariisiin siirretystä Mestarien liigan loppuottelusta piti tulla suuri urheilujuhla ja ikimuistoinen hetki kaikille paikalla olleille. Ikimuistoinen lauantai-illasta varmaan tulikin, mutta ei sillä tavoin, kuin odotettiin. Ottelu alkoi noin 35 minuuttia myöhässä, koska katsojat eivät olleet päässeet ajoissa paikalleen ottelujärjestelyjen epäonnistuttua pahasti. Kyynelkaasua ja pippurisumutetta ei säästelty.

Liverpoolin keskikenttäpelaaja Thiago Alcântaran vaimo Julia Vigas oli myös katsomossa Stade de Francella. Vigas avautui tapahtumista Instagramin stooreissaan ja kertoi, että hän joutui poistumaan stadionilta järjestyksenvalvojien saattelemana oman turvallisuutensa tähden. Kokemus oli kaikkea muuta kuin nautinnollinen.

– En kommentoi näitä juttuja mielelläni, mutta tällä kertaa minun pitää sanoa sanottavani, Vigas aloitti.

– Eilisen finaali oli täysi painajainen. Enkä puhu jalkapallosta, vaan paljon muustakin kuin tuloksesta. Puuttellisten järjestelyjen ja turvatoimien vuoksi stadionilla oli todella paljon pelottavia hetkiä.

– Rosvojengit olivat jatkuva uhka. He yrittivät ryöstää meidät ja livahtaa stadionille ilman pääsylippua. Koska monet kannattajat jäivät stadionin ulkopuolelle, käynnisti se ihmisten lumivyöryn.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Vigas syyttää tapahtuneesta myös Pariisin poliisia.

– Poliisi heitti kyynelkaasua perheiden ja kannattajien päälle, ja myös hakkasi joitain heistä. Kaikki he olivat viattomia ihmisiä. Näiden ongelmien takia meidän piti poistua stadionilta saatettuna oman turvallisuutemme tähden.

– Jotain täytyy tehdä. Tällaisia asioita ei voi tapahtua minkäänlaisessa tapahtumassa. Me pyydämme vastuunkantoa. Siellä olisi voinut sattua jotain paljon pahempaakin, Vigas lisäsi.

Lähde: Goal

oRED 🇵🇸

@oREDbra
‼️ Julia Vigas, esposa de Thiago, comentou sobre os acontecimentos de antes do jogo de ontem fora do estádio.

O relato se junta aos inúmeros outros que demonstram o total despreparo da (des)organização do evento.