Ukrainan maajoukkueen entinen kapteeni Anatoli Tymoštšuk juhli joukkueensa Pietarin Zenitin kanssa Venäjän liigamestaruutta viikonloppuna.

Tymoštšuk työskentelee Zenitin valmennusryhmässä. Hän on saanut valtavan määrän kritiikkiä ukrainalaisilta siitä, että on päättänyt jatkaa työtään Zenitissä. Lisäksi hän on pitänyt hiljaisuutta, eikä ole kommentoinut Venäjän sotilaallista hyökkäystä kotimaahansa.

Ukrainassa Tymoštšuk on jo menettänyt kasvonsa. Ukrainan jalkapalloliitto poisti kaikki hänen saamat tunnustukset ja valinnat historiikeistaan.

Nyt Tymoštšuk esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa, kun hän juhli joukkueensa kanssa Venäjän mestaruutta. Kuvat riemuitsevasta ukrainalaisesta eivät ole jääneet huomioimatta Ukrainassa.

Ukrainalaiseen jalkapalloon keskittyvä Twitter-tili Zorya Londonsk nosti Tymoštšukin juhlinnan esiin.

– Hän juhlii ”mestaruutta”, kun samaan aikaan maa, joka maksaa hänen palkkansa, pommittaa, karkottaa, raiskaa ja tappaa hänen maanmiehiään, tilillä kirjoitetaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Zorya Londonsk

@ZoryaLondonsk
Look at who made a public appearance yday…

Celebrating winning a ‘title’ last night whilst his countrymen are bombed, deported raped & killed by the country that pays his wages… 😷

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS: