Manchester City tiedotti tiistaina päässeensä alustavaan yhteisymmärrykseen Borussia Dortmundin kanssa Erling Braut Hålandin siirrosta.

Manchester Cityn mukaan seuran on vielä päästävä lopulliseen yhteisymmärrykseen Hålandin kanssa sopimuksesta, jonka jälkeen osapuolet virallistavat siirron.

Håland siirtyy Dortmundista Manchester Cityyn kuluvan kauden jälkeen.

Manchester City ilmoitti Dortmundille aktivoivansa Hålandin sopimuksessa olevan ulosostopykälän. Sen on kerrottu olevan noin 60-75 miljoonaa euroa. Englantilaismedian mukaan Håland nousee samalle palkkatasolle Kevin De Bruynen kanssa ja on siten belgialaistähden kanssa joukkueen parhaiten palkattu pelaaja.

21-vuotias Håland on viimeistellyt tällä kaudella 28 maalia Dortmundin paidassa. Hän on edustanut Dortmundia noin kahden ja puolen vuoden ajan. Yhteensä hän on pelannut Dortmundissa 88 ottelua, joissa on syntynyt 85 maalia ja 23 maalisyöttöä.

Manchester City

@ManCity
Manchester City can confirm that we have reached an agreement in principle with Borussia Dortmund for the transfer of striker Erling Haaland to the Club on 1st July 2022.

The transfer remains subject to the Club finalising terms with the player.