Niki Mäenpäältä majesteettinen esitys José Mourinhon AS Romaa vastaan – suurin torjuntamäärä huippuliigoissa vuosiin!

© Kuva: Getty Images

37-vuotias suomalaismaalivahti Niki Mäenpää oli lauantai-illan Serie A:n myöhäisottelun suuri hahmo. Mäenpää torjui uskomattomat 15 kertaa, kun Venezia pelasi vieraissa 1-1-tasapelin José Mourinhon valmentamaa AS Romaa vastaan.

Venezia siirtyi ottelussa 1-0-johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla nigerialaisen David Okereken tekemällä maalilla. Sen jälkeen Venezia ei enää laukonutkaan ottelussa enää kuin kolme kertaa, joista yksi kuti suuntautui kohti vastustajan maalia.

AS Roma sentään myllytti, myllytti ja myllytti. Etua se sai siitäkin, että Venezian keskikenttäpelaaja Sofian Kiyine ajettiin ulos suoralla punaisella 32. peliminuutilla, joten Roma sai pelata yli tunnin yhden miehen ylivoimalla. Sitten pelattiinkin aika lailla yhtä maalia.

Roma laukoi pelissä uskomattomat 46 kertaa, ja teki silti vain yhden maalin, vaikka maaliodottama xG oli kolmen maalin tuntumassa. Ansio tästä kuuluu pitkälti Niki Mäenpäälle, sillä suomalainen pysäytti 16 maalia kohti tulleesta laukauksesta 15. Torjuntamäärä on suurin maalivahdin torjuntamäärä kaikissa TOP 5 -liigoissa sitten huhtikuun 2019.

Kahdeksan Roman laukauksista tuli rangaistusalueen sisäpuolelta. Lisäksi Mäenpää nyrkkeili pallon kolme kertaa pois ja katkaisi neljä keskitystä. Kaikkiaan hänelle tilastoitiin 65 pallokosketusta, eniten koko Venezian joukkueesta. SofaScore antoi Mäenpäälle arvosanaksi täydellisen kympin.

Ainoan kerran Mäenpää sai taipua 76. minuutilla, kun uzbekistanilainen Eldor Shomurodov latasi torjunnasta kimmonneen paluupallon maaliin.

Vaikka suomalaisvahdin ilta oli täydellinen ja tulos Venezialle hyvä, ei siitä ollut kuin laihaa lohtua, sillä jo aiemmin lauantai-iltapäivänä varmistui, että Venezia putoaa Serie B:hen. Aika Serie A:ssa jäi siis tällä kertaa vain yhden kauden mittaiseksi. Niki Mäenpään sopimus kattaa myös ensi kauden.

Putoaminen varmistui, kun Salernitana sai Empolin vieraana tasapelipisteen (1-1). Venezia saa kuitenkin syyttää lähinnä itseään, sillä ennen viime viikonlopun voittoa Bolognasta se oli hävinnyt kymmenen peliä putkeen.

AS Romalle tasapeliin jääminen oli pettymys, sillä se on vielä hyvin lähellä pullahtaa ulos Eurooppa-liigasta, sillä sijoilla 7 ja 8 olevat Fiorentina ja Atalanta ovat siitä vain pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Voittamalla Feyenoordin Konferenssiliigan loppuottelussa Roma voi tosin edelleen Eurooppa-liigaan päästä. Ensi sunnuntaina Serie A:n päätösottelussaan Roma kohtaa vieraskentällä Torinon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.