Tilastopalvelu WhoScored on julkaissut oman Bundesliigan kauden 2021-2022 tähdistöjoukkueensa. Suomalaisittain ilahduttavaa on, että maalivahdin paikan joukkueesta valtasi Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin kapteen Lukas Hradecky.

WhoScored antaa jokaisen ottelun jokaiselle pelaajalle omiin pistelaskumetodeihinsa nojaavan arvosanan. Tähdistöjoukkue on muodostettu näiden arvosanojen keskiarvosta. Hradeckyn keskiarvoksi muodostui 6,80. Se on tähdistöjoukkueen pelaajista kehnoin lukema, mutta yleisesti tiedostetaan, ettei maalivahtien ole helppo saada WhoScoredilta kiitettäviä. Maalivahdien parhaaksi lukemaksi 6,80 riitti.

– Neljännen kautensa Bayer Leverkusenissa pelannut Lukas Hradecky sai kaikkien aikojen parhaan WhoScored-arvosanansa bundesliigakaudella seurassa. Kellään sarjan maalivahdeista ei ollut parempaa torjuntaprosenttia kuin 32-vuotiaalla (72%). Hän torjui keskimäärin 3,4 kertaa per peli ja oli yksi vain seitsemästä rankkarin torjuneesta maalivahdista, Hradeckyn kausi tiivistettiin.

Hradecky oli Bundesliigan kolmanneksi sijoittuneen Leverkusenin ainoa pelaaja kauden joukkueessa. Mestari Bayern München sai tähdistöön neljä pelaajaa: Alphonso Daviesin, Joshua Kimmichin, Serge Gnabryn ja Robert Lewandowskin. Sarjan kakkonen Borussia Dortmund on edustettuna kahden pelaajan voimin. He ovat joukkueen kapteeni Marco Reus ja Manchester Cityyn siirtyvä Erling Braut Håland.

WhoScored.com

@WhoScored
🇩🇪 Bundesliga Team of 2021/22

@HradeckyLukas

C. Trimmel | N. Schlotterbeck | E. Ndicka | @AlphonsoDavies

@woodyinho | @c_nk97 | J. Kimmich | @SergeGnabry

@ErlingHaaland | @lewy_official