Robert Lewandowskin sopimus Bayern Münchenin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Siitä huolimatta 33-vuotias huippuhyökkääjä haluaa jättää Bayernin jo tänä kesänä. Lewandowski on ilmoittanut päätöksestään Bayernin seurajohdolle. Lewandowski totesi aiemmin toukokuussa julkisesti uskovansa pelanneen jo viimeisen ottelunsa Bayernin paidassa.

Lewandowski on päässyt Barcelonan kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Bayern on kuitenkin hylännyt Barcelonan noin 32 miljoonan euron tarjouksen Lewandowskista.

Lewandowskin agentti Pini Zahavi käväisi Bildin haastattelussa. Zahavi käytti esimerkkinä David Alabaa, joka siirtyi vuosi sitten vapaana agenttina Bayernista Real Madridiin hylättyään saamansa jatkosopimustarjouksen.

– Kuten Alabakin, myös Lewandowski on aikuinen mies, joka tietää täydellisesti, mitä haluaa. Luonnollisesti en aio tehdä Lewandowskista hullua tai yrittää vaikuttaa hänen päätökseensä. En koskaan tee niin. Tässä vaiheessa kukaan ei ole kiinnostunut rahasta. Lewandowskista on tuntunut jo kuukausien ajan, ettei Bayernin seurajohto kunnioita häntä. Se on totuus. Bayern ei menettänyt häntä pelaajana, vaan ihmisenä.

– Lewandowskille Bayern on jo menneisyyttä. Lewandowskilla on mahdollisuus pelata seurassa, josta hän aina unelmoi. Miksi Bayern vie häneltä sen mahdollisuuden pois? Bayern ei ole tehnyt hänelle minkäänlaista jatkosopimustarjousta.

Bayernin seurajohdon mukaan Lewandowski pelaa vielä ensi kauden seurassa. Zahavin mukaan Lewandowskia ei kannata pakottaa jäämään Bayerniin.

– Bayern sanoo, että Lewandowskin sopimus päättyy vuoden kuluttua? Tietenkin, he voivat myös pitää Lewandowskin joukkueessaan ensi kaudella, mutta en suosittelisi sitä vaihtoehtoa.