Takavuosina menestystä niittänyt Ranskan suurseura viittä vaille putoaja – pahiten vuotanut puolustus moneen vuosikymmeneen

© Kuva: Getty Images

Perinteikäs Ranskan takavuosien suurseura Girondins Bordeuax on viittä vaille valmis putoaja Ranskan pääsarja Ligue 1:stä. Putoamispeikko otti entistäkin tiukemman kuristusotteen, kun Bordeaux hävisi sunnuntaina Angersille vieraissa maalein 1-4. Suoran säilyjän paikalle Bordeaux ei voi enää nousta, ja karsijan paikalla oleva Saint-Étienne on kahden pisteen päässä. Bordeaux’lla on pelaamatta kaksi ja Saint-Étiennellä kolme peliä.

Bordeaux voitti ranskanmestaruuden vielä 13 vuotta sitten (kaudella 2008-2009), ja on juhlinut mestaruutta kaikkiaan kuusi kertaa. Ranskan Cupin se valloitti viimeisimmän kerran kaudella 2012-2013. Bordeaux on yltänyt myös kerran, kaudella 1995-1996, UEFA Cupin loppuotteluun. Bordeaux on pelannut yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla nyt 30 vuoden ajan.

Bordeaux’n erittäin lähellä olevan putoamisen taustalla on käsittämättömän pahasti vuotanut puolustus. Sen verkkoon on tehty tällä kaudella peräti 89 maalia 36 ottelussa. Määrä on 19 maalia enemmän kuin toiseksi eniten päästäneellä Saint-Étiennellä.

89 päästettyä maalia on myös suurin yhden kauden aikana päästetty maalimäärä Ligue 1:ssa sitten kauden 1977-1978, jolloin Rouen päästi 91 maalia. Huono uutinen Bordeaux’lle on, että pelejä on vielä kaksi jäljellä, joten se voi helposti ohittaa viimeisten kierrosten aikana myös Rouenin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Sunnuntain kierroksella varmistui, että Lyon jää jälleen ulos neljän parhaan joukosta ja ensi kauden Mestarien liigasta. Lyon hävisi putoamisviivan alla olevalla Metzille 2-3 ja ei todennäköisesti yllä edes Konferenssiliigaan oikeuttavalle sijalle. Mestarien liiga -paikoista mestaruuden varmistaneen PSG:n vanavedessä kamppailevat järjestyksessä Marseille, Monaco ja Rennes.