Saksan Bundesliigassa toisena oleva ja todennäköisesti myös toiseksi sijoittuva Borussia Dortmund vahvisti maanantaina kovatasoisen puolustajahankinnan ensi kauden joukkueeseensa. Joukkueeseen siirtyy 22-vuotias Saksan maajoukkuetoppari Nico Schlotterbeck.

Schlotterbeck siirtyy Dortmundiin Freiburgista, jossa hän on pelannut viimeiset kolme kautta. Dortmundin kanssa hän allekirjoitti viisivuotisen, vuoteen 2027 ulottuvan sopimuksen. Schlotterbeck on kuulunut pitkään Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiomiehistöön, ja hän debytoi A-maajoukkueessa maaliskuussa. Schlotterbeck pelasi tuolloin Saksan keskuspuolustuksessa kaksi täyttä 90-minuuttista.

– Nicon polku muistuttaa omaani, sillä minäkin tulin samanikäisenä nuorena maajoukkuepelaajana Freiburgista Dortmundiin. Toivon, että Dortmundista tulee hänelle samanlainen koti kuin minulle silloin, Dortmundin urheilujohtajana kesällä aloittava Sebastian Kehl kommentoi.

– Nicolla on valtava potentiaali. Hän ei etsinyt useista saamistaan tarjouksista taloudellisesti parasta, vaan valitsi tietoisesti BVB:n kehittyäkseen täällä edelleen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Borussia Dortmund

@BVB
Tach, Nico! ✍️👋

Der #BVB verpflichtet Nationalspieler Nico #Schlotterbeck zur kommenden Saison. 🔜

Zur Meldung 👉 go.bvb.de/schlotterbeck-…

Dortmund maksaa 191-senttisestä Schlotterbeckistä Freiburgille tiettävästi 20 miljoonan euron siirtokorvauksen, joka voi nousta viidellä miljoonalla bonuspykälien täyttyessä. Schlotterbeck on Dortmundin ensi kauden toinen uusi hankinta. Jo aiemmin oli varmistunut, että seuraan siirtyy toinen Saksan maajoukkuetoppari, ilmaissiirrolla Bayern Münchenistä saapuva Niklas Süle.

Mediatietojen mukaan Freiburg paikkaa Schlotterbeckin jättämän aukon takaisin kasvattajaseuraansa palaavalla maajoukkuepelaajalla Matthias Ginterillä. Ginterin sopimus Borussia Mönchengladbachin kanssa päättyy, joten siirtokorvausta hänestä ei tarvitse maksaa.

Lähde: Transfermarkt