Veikkausliigan kaikkien aikojen purevin oma koira? – HJK:lla tuttu ratkaisija Ilvestä vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

HJK nousi sunnuntain veikkausliigaottelussaan vaikeuksien kautta voittoon ja valtasi Veikkausliigan kärkipaikan. 2-1-voitto oli HJK:lle kauden kuudes, ja viides yhden maalin erolla otettu.

Vierasjoukkue Ilves johti peliä avausjakson jälkeen Axel Vidjeskogin hienolla osumalla. Maali oli 21-vuotiaalle Vidjeskogille ensimmäinen Ilveksen paidassa.

HJK nousi kuitenkin toisella puoliajalla rinnalle ja ohi tehokkaiden vaihtopelaajiensa ansiosta. Ensin 76. minuutilla Jair rynni sisään Anthony Olusanyan yrityksen paluupallon, ja kuusi minuuttia myöhemmin sama mies puski sisään hienolla syöksypuskulla Murilon tarkan keskityksen. Koko kolmikko aloitti ottelun vaihdossa, mutta tuli toisella puoliajalla kentälle.

27-vuotias Jair siirtyi HJK:hon juuri Ilveksestä, jossa hän pelasi kaudet 2019 ja 2020. Jair on kunnostautunut Klubi-paidassa nimenomaan Ilveksen-kaatajana, joten brasilialainen lienee yksi kaikkien aikojen purevimmista omista koirista Veikkausliigassa pienen otannan tehojensa perusteella.

Ilveksessä pelatessaan Jair teki 46 veikkausliigapelissä kaikkiaan viisi maalia. HJK:ssa Jair on puolestaan tehnyt yhteensä kahdeksan maalia, joista viisi on syntynyt Ilvestä vastaan vain kolmessa ottelussa. Minuutteja näissä peleissä on kertynyt 202, joten Jair on maalannut entistä seuraansa vastaan keskimäärin 40 minuutin välein. Keskikentällä pelaava brasilialainen on tehnyt voittomaalin kaikissa Ilvestä vastaan pelaamissaan peleissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Jair itsekin myönsi pelin jälkeen HJK-TV:n haastattelussa, että Ilvestä vastaan on ollut varsin mukavaa pelata.

– Teen aina Ilvestä vastaan maaleja. Kunnioitan Ilvestä, mutta pelaan nyt HJK:ssa. Nyt HJK on minun kotini ja minun joukkueeni. Hyvältä tuntuu.

– Minulla on paljon kavereita Ilveksessä, ja olen iloinen, kun tulee peli heitä vastaan, Jair totesi.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ilveksen valmentaja Toni Kalliolle tyhjin käsin kotimatkalle lähteminen oli iso pettymys.

– Pitkään näytti siltä, että voisimme ensimmäistä kertaa lähteä HJK:n vieraina täyden pistepotin kanssa kohti Tamperetta. Ensimmäinen jakso oli todella hyvä, ja pelisuunnitelmamme toimi. Toisella jaksolla Klubi lisäsi vauhtia ja otti palloa itselleen. Valitettavasti paine kasvoi liialliseksi, Kallio totesi Ilveksen kotisivujen otteluraportissa.

– Hyvin jätkät taistelivat. Lasken sen meidän hyvyydeksemme, että HJK oli vaikeuksissa. Pienestä jäi pisteet kiinni, sitoutuminen ja halu oli kyllä kunnossa. Siltähän se myös tuntuu, että Jair tekee meitä vastaan aina maalin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Sunnuntain toisessa ottelussa sarjaa johtanut KuPS kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun se pelasi 1-1-tasapelin IFK Mariehamnin vieraana. Vaikka voittoputki katkesikin, oli ottelu KuPS:lle Veikkausliigassa jo 27:s peräkkäinen ilman tappiota. Ottelun maaleista vastasivat IFK Mariehamnin John Owoeri ja KuPS:n Janis Ikaunieks.

KuPS on nyt HJK:sta kaksi pistettä jäljessä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Veikkausliiga jatkuu ensi torstaina otteluilla FC Lahti-HJK ja KuPS-Haka.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.