Pikkuhuuhkajien tähtipelaaja Anssi Suhosen edustama HSV koki maanantaina karun kohtalon, kun joukkue menetti avausosassa hankkimansa johtoaseman ja lipsautti Bundesliiga-paikan käsistään.

2. Bundesliigassa kolmanneksi sijoittunut HSV voitti viime viikolla pelatun avausosan Bundesliigan kolmanneksi viimeiseksi jäänyttä Hertha Berliniä vastaan 0-1-lukemin ja tarrasi kiinni nousuun.

Avausosaa vieraskentällä hallinnut HSV oli kuitenkin varsin aneeminen kotiyleisönsä edessä. Etenkin avausjaksolla se oli hätää kärsimässä ja Hertha johti peliä ansaitusti tauolle siirryttäessä 0-1.

Toisella puoliajalla HSV pääsi paremmin peliin mukaan ja oli hallitsevampi osapuoli, mutta rutinoituneempi Hertha vastasi otteluparin viimeisestä ja ratkaisevasta maalista reilun tunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä kunnostautui Marvin Plattenhardt, jonka upea vapaapotku painui vastustamattomasti isäntien maaliin.

Suhonen sai debyyttikaudellaan vastuuta HSV:n ykkösjoukkueessa yhteensä 20 ottelussa ja teki niissä tehot 2+2. Suomalaiskeskikenttäpelaaja oli ratkaisuotteluista sivussa loukkaantumisen vuoksi.