Huuhkajat pelaa tiistaina kesäkuun Nations League -urakkansa toisen ottelun, kun se isännöi olympiastadionilla Montenegroa.

Montenegro johtaa lohkoa yhden pelatun ottelukierroksen jälkeen.

Lohkon heikoimmaksi joukkueeksi arvioitu Montenegro voitti sensaatiomaisesti Romanian 2-0, vaikka se pelasi ilman kahta suurinta tähteään. Atléticon Stefan Savić ja Hertha Berlinin Stevan Jovetić olivat sivussa kamppailusta loukkaantumisten vuoksi.

Montenegron A-maajoukkueen kapteenina toimiva Savić ei osallistu tiistaiseen Huuhkajat-otteluun. Montenegron jalkapalloliitto tiedotti touko-kesäkuun vaihteessa, että luottotoppari kärsii loukkaantumisesta ja on noin kuukauden päivät sivussa pelikentiltä.

Montenegrolle Savicin poissaolo on luonnollisesti valtava menetys, mutta lauantaisessa Romania-ottelussa kokenut Žarko Tomašević korvasi kapteenia mallikkaasti.

Jovetićin pelikunto on vielä arvoitus, ja on hyvin mahdollista, ettei hän pelaa tiistaina Huuhkajia vastaan. Lisäksi tällä kaudella 16 maalia Sporting Gijónin paidassa iskenyt Uros Djurdević on sivussa maajoukkueesta loukkaantumisen vuoksi.

Ykköstähti puuttuu. Stefan Savić on sivussa Huuhkajat-ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Kuva: Getty

Savić ja Jovetić ovat Montenegron tunnetuimmat pelaajat, mutta joukkueessa riittää laatupelaajia. Lazion ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Adam Marušić pelasi hienon kauden Serie A:ssa. Maurizio Sarrin luottopelaaja pelaa maajoukkueessa joko laitapuolustajana tai wingbackina.

Jovetićin ja Djurdevićin poissaolojen myötä Stefan Mugoša nostettiin Romania-ottelussa avaukseen. Hyökkääjä iski ottelussa maalin. Mugoša on mielenkiintoinen hyökkääjä. Hän edustaa seuratasolla eteläkorealaista Incheon Unitedia ja on tehnyt tällä kaudella 15 sarjaottelussa yhteensä 11 maalia. Huuhkajien Urho Nissilä kohtasi Mugošan tällä kaudella sarjaottelussa Etelä-Koreassa. Mugoša onnistui maalinteossa myös kyseisessä kamppailussa.

Huuhkajien Rasmus Schüllerin kanssa Djurgårdenissa pelaava Sead Haksabanović on noussut viimeisen kahden vuoden aikana suureen rooliin Montenegron A-maajoukkueessa. Nopeudestaan ja haastokyvystään tunnettu Haksabanović on viettänyt koko nuoruutensa Ruotissa, mutta valitsi perhetaustansa vuoksi Montenegron maajoukkueekseen. Haksabanović on ollut kuluvalla Allsvenskan-kaudella jokaisessa sarjaottelussa avauksessa.

Montenegro on osoittanut olevansa yllätysvalmis joukkue. Viimeisen reilun puolen vuoden aikana se on voittanut Romanian ja Kreikan, sekä tasannut pisteet Hollannin kanssa. Kuva: Getty

Montenegron A-maajoukkueen päävalmentaja Miodrag Radulović totesi paikallislehdistölle Romania-voiton jälkeen, että hän peluuttanee tiistaina vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan.

– Meillä on selvä idea siitä, miten meidän on pelattava se ottelu. Suuri osa tämän ottelun pelaajista todennäköisesti lepää Suomea vastaan, koska sen jälkeen meitä odottaa ottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Romaniaa vastaan, Radulović totesi Vijestille.

Montenegron pelaajistoon kuuluva Vukan Savićević sen sijaan myönsi, ettei tiedä Huuhkajista sen enempää.

[readmore from=Huuhkajat]

– Totta puhuen voin sanoa, etten tiedä paljoakaan Suomen A-maajoukkueesta. Tiedän sen, että heillä on hyviä pelaajia. Tunnemme Suomen joukkueena, mutta joka tapauksessa lähdemme sinne voittamaan. Ennen Romania-ottelua harjoittelimme vastustajien pelitapoihin sopeutumista. Teemme paljon töitä sen eteen, miten sijoitumme kentällä.

– En usko Huuhkajat-ottelun olevan erilainen verrattaessa Romania-otteluun. Kummatkin ovat samantasoisia joukkueita. Suomi on yhtä solidi joukkue kuin Romaniakin. Sen vuoksi meidän ei kannata odottaa mitään erilaista verrattuna edelliseen otteluun. Ketään ei pidä aliarvioida, mutta ei myöskään kunniottaa liikaa. Me olemme tämän maan parhaan pelaajat ja kaikki on mahdollista. Kaikki voi voittaa kaikki ja se on minulle tärkeintä.

Huuhkajien ja Montenegron välinen Nations Leaguen toisen ottelukierroksen kamppailu potkaistaan käyntiin tiistai-iltana Helsingissä klo 19.00. Yle TV2 televisioi ottelun. Ylen studio käynnistyy klo 18.15.