Päävalmentaja Anna Signeul on julkaissut hetki sitten Suomen joukkueen heinäkuussa Englannissa pelattaviin naisten EM-kisoihin. Suuria yllätyksiä ei joukkueessa ole, vaan Helmarit lähtee kisoihin hyvin odotetulla ryhmällä.

Kenties yllättävimmät valinnat olivat varamaalivahtien paikat, sillä mukaan joukkueeseen nousivat 21-vuotias Katriina Talaslahti ja 27-vuotias Anna Tamminen. Talaslahti debytoi Helmareissa huhtikuussa ottelussa Georgiaa vastaan. Helmarien selkeä ykkösvahti on lähtökohtaisesti joukkueen monivuotinen kapteeni Tinja-Riikka Korpela.

Pitkään mukana ollut 38-vuotias Paula Myllyoja saa tyytyä varapelaajan rooliin, joskin hän on joukkueen mukana EM-kisojen aikanakin loukkaantumisten varalta. Joukkueen toinen nimetty varapelaaja on hyökkääjä Kaisa Collin, joka on mukana Helmarien leirillä kisojen alkuun saakka, mikäli vaihdoksia joukkueeseen ei tule.

Myllyojan ja Collinin ohella kisajoukkueesta jäivät rannalle muun muassa Iina Salmi sekä nuoret Eva Nyström, Vilma Koivisto ja Dana Leskinen.

Joukkue julkaistiin hienolla ja tunnelmallisella videolla, jolla kustakin pelaajista oli juniorivuosien aikaisia kuvia tai videoita tai muita lapsuuskuvia, sekä tuoreempaa videomateriaalia.

Joukkueessa ovat mukana äskettäin loukkaantuneet Amanda Rantanen sekä Ria Öling. Rantanen loukkasi kättään kesäkuun alussa ja Öling otettiin vaihtoon keskiviikon Damallsvenskanin sarjaottelussa, kun hän sai sormen silmäänsä. Molempien uskotaan olevan kuitenkin kisakunnossa EM-kisojen alkaessa.

Käytännössä Signeul sai valita joukkueen parhaista mahdollisista vaihtoehdoista, sillä ketään Helmarien runkopelaajaa ei ole niin pahasti loukkaantuneena, ettei valinta olisi ollut mahdollinen.

Helmarit

@HelmaritFI
𝟐𝟑 𝐞𝐫𝐢𝐥𝐚𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐤𝐮𝐚 – 𝐘𝐡𝐭𝐞𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐮𝐧𝐞𝐥𝐦𝐚! | 𝟐𝟑 𝐝𝐢𝐟𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐚𝐭𝐡𝐬 – 𝐎𝐧𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐚𝐦!

Tässä on Helmareiden EM-kisajoukkue! | This is the Helmarit squad for EURO2022! 🦉

#Helmarit #WEURO2022 #MeOlemmeSuomi #ViÄrFinland #WeAreFinland

Suomi kohtaa EM-kisojen alkulohkossaan Espanjan (8.7.), Tanskan (12.7.) ja Saksan 16.7.). Kaikki Helmarien lohkovaiheen pelit pelataan Milton Keynesissä Lontoon lähellä. EM-kisat ovat Suomen naisille historian neljännet.

Valmistautumisen kisoihin Suomi aloittaa maanantaina 20.6. Harjoituspeleissä ennen kisoja Helmarit kohtaa Turussa Japanin ja vieraskentällä Hollannin.

Suomen joukkue EM-kisoissa

Maalivahdit
1 Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
12 Anna Tamminen, Hammarby IF
23 Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC

Puolustus
2 Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
3 Tuija Hyyrynen, Juventus FC
5 Emma Koivisto, Brighton & Hove Albion
6 Anna Auvinen, UC Sampdoria
11 Nora Heroum, SS Lazio
15 Natalia Kuikka, Portland Thorns
16 Anna Westerlund, Åland United

Keskikenttä ja hyökkäys
4 Ria Öling, FC Rosengård
7 Adelina Engman, Hammarby IF
8 Olga Ahtinen, Linköping FC
9 Juliette Kemppi, IFK Kalmar
10 Emmi Alanen, Kristianstad DFF
13 Jenny Danielsson, AIK
14 Heidi Kollanen, KIF Örebro
17 Sanni Franssi, Real Sociedad
18 Linda Sällström, Vittsjö GIK
19 Essi Sainio, HJK
20 Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
21 Amanda Rantanen, KIF Örebro
22 Jutta Rantala, Vittsjö GIK

KATSO MYÖS: Naisten jalkapallon EM-kisojen erikoissivu: Lohkot, otteluohjelma, tulokset ja paljon muuta