Naisten EM-kisat lähestyvät ja kisoihin osallistuvat maajoukkueet pelaavat parhaillaan valmistavia harjoitusotteluita. Helmarit sai selkäsaunan maanantaina Japanilta Turussa. Ruotsi kaatoi tiistaina Brasilian kotonaan ennätysyleisön edessä.

Turussa Helmarien ottelua seurasi 2 814 katsojaa helteisenä maanantaina. Suomi sai melkoisen löylytyksen, kun Japani käänsi ottelun toisella puoliajalla ja murjoi lopulta murskaavat 5-1-lukemat tulostaululle.

Ruotsin upeaa voittoa Brasiliasta seurasi Friends Arenalla peräti 33 218 katsojaa. Se oli myös Ruotsissa naisten jalkapallon uusi yleisöennätys. Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Mia Eriksson

@mia_eriksson
33 218 is the new record in attendance for Swedish women’s football

Ruotsissa jalkapallo on huomattavasti vahemmassa asemassa kuin Suomessa, joten siinä mielessä yleisömäärien vertailu ei ole kovin hedelmällistä. Helmarien ottelun yleisömäärä oli kuitenkin Suomen mittakaavassa varsin kohtalainen, kun otetaan huomioon, että Veikkausliigan yleisökeskiarvo on tällä kaudella ollut 1 666 katsojaa per ottelu.

Twitterissä ihmeteltiin Helmarien maanantaisen ottelun vähäistä näkyvyyttä. Suomi pelaa vielä toisen harjoitusottelun ennen EM-kisoja, mutta lauantain ottelu Alankomaita vastaan pelataan vieraissa. Näin ollen maanantainen Japani-peli oli ainoa mahdollisuus monelle suomalaiselle nähdä Helmarit ennen EM-kisoja.

– Koti 15 kilometrin päässä stadionista. Olen yhdessä futisjoukkueessa yhteyshenkilö, yhdessä valmentaja, yhdessä pelaaja ja kuulun urheilutoimittajien kerhoon, mutta kuulin ottelusta sen jo alettua. Olen varmasti seurannut huonosti, mutta olisihan minun pitänyt tuo väkisinkin jostain noteerata, Jani Nieminen ihmetteli Twitterissä.

Entinen jalkapalloilija Ilja Venäläinen piti Niemisen twiittiä tärkeänä seurojen ja liiton kannalta.

– Jokaisen suomalaisen jalkapallo-otteluita organisoivan tahon kannattaa lukea tämä viesti. On nimittäin harmittavan yleistä, että peleistä saa tietoa vain, jos on todella aktiivinen sen etsimisessä. Markkinointi ei ole tuotteen tasolla monessakaan paikassa, Venäläinen kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Jokaisen suomalaisen jalkapallo-otteluita organisoivan tahon kannattaa lukea tämä viesti. On nimittäin harmittavan yleistä, että peleistä saa tietoa vain jos on todella aktiivinen sen etsimisessä. Markkinointi ei ole tuotteen tasolla monessakaan paikassa.

Jani Nieminen

@JaniKTNieminen
Koti 15km stadionista, olen yhdessä futisjoukkueessa yhteyshenkilö, yhdessä valmentaja, yhdessä pelaaja ja kuulun urheilutoimittajien kerhoon, mutta kuulin ottelusta sen jo alettua. Olen varmasti seurannut huonosti, mutta olisihan minun pitänyt tuo väkisinkin jostain noteerata..

Svensk Fotboll

@svenskfotboll
33 218 - nytt publikrekord! 👏🇸🇪

🇸🇪 2-1 🇧🇷