Helmareille kylmää kyytiä Turun helteessä – huippumaa latoi tylyt lukemat taululle

© Kuva: Juha Tamminen

EM-lopputurnaukseen valmistautuva Helmarit hävisi maanantaina harjoitusottelussa Japanille 1-5 Turun Veritas-stadionilla.

Japani siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen hieman onnekkaalla osumalla. Suomen toppari Natalia Kuikka yritti mennä väliin Jun Endon vasemmalta laidalta lähteneeseen keskitykseen, mutta ohjasi epäonnekseen pallon kotijoukkueen verkkoon.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Helmarit tuli tasoihin Adelina Engmanin soolomaalilla. Engman ohitti syvällä Suomen puoliskolla vartijansa näppärällä harhautuksella ja lähti pitkään kuljetukseen, jonka päätteeksi hän tälläsi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Toista puolikasta oli takana alle kaksi minuuttia, kun Japani siirtyi jälleen johtoon. Risa Shimizun keskitys oikealta laidalta löysi turhankin helposti Suomen puolustuksen keskeltä Jun Endon, joka pääsi viimeistelemään.

Vajaan tunnin kohdalla vieraat osuivat jälleen. Jun Endon antama kulmapotku jäi pomppimaan Suomen maalin edustalle ja Hana Takahashi siirsi pelivälineen sisään.

Japanin neljäs osuma syntyi 74. minuutilla. Suomi ei saanut purettua palloa riittävän pitkälle vapaapotkutilanteen jälkeen, Japanin Riko Ueki otti pallon rangaistusalueella rinnallaan haltuun ja tykitti komean volleyn verkkoon.

Hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä Japanille vihellettiin pilkku, kun Olga Ahtinen kaatoi Yui Hasegawan rangaistusalueella. Hasegawa otti itse vetovastuun ja laukoi pallon sisään.

Vuoden 2011 maailmanmestaruuden voittanut Japani on tuoreimmassa FIFA-rankingissa 13:na, kun taas Suomi löytyy taulukon 29. sijalta.

Helmarit kohtaa vielä Hollannin ensi lauantaina harjoitusottelussa vieraskentällä ennen kuin se suuntaa Englannissa pelattaviin EM-kisoihin. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Espanja, Tanska ja Saksa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.