Helsingin Jalkapalloklubin brasilialaispelaaja Jair Tavares Silva on tuomittu seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kertoo Iltalehti uutisessaan.

Uhri oli lähestynyt Jairia sosiaalisessa mediassa, jonka jälkeen kaksikko oli aloittanut keskustelun. Brasilialaispelaaja ja uhri olivat sopineet tapaavansa jalkapallokentällä jossa heidän oli aikomus pelata yhdessä. Uhri oli myös tässä vaiheessa kertonut pelaajalle olevansa 12-vuotias.

Uhrin lisäksi paikalle saapui kaksi hänen ystäväänsä, mistä Silva ei ollut käräjäoikeuden todistajalausuntojen mukaan mielissään. Hän pyysi uhria mukanaan hieman syrjemmälle, jotta he voisivat keskustella rauhassa.

Uhrin mukaan Silvan kehuttua häntä kauniiksi Silva oli suudellut häntä ja yrittänyt laskea tämän housuja samalla yrittäen kosketella häntä. Tilanne päättyi, kun uhrin kaksi ystävää kutsuivat häntä.

Silva myönsi suudelman tapahtuneen uhrin aloitteesta. Hän kielsi koskettaneensa 12-vuotiasta seksuaalisesti, vaan hän kertoi koskeneensa tämän vaatteita, joita hän ei pitänyt jalkapallon pelaamiseen sopivina.

Käräjäoikeus ei pitänyt tätä selitystä erityisen vakuuttavana. Käräjäoikeus toteaa, että Silvan menettely on ollut luonteeltaan seksuaalista ja se on ollut omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä. Silva on ollut tietoinen uhrin iästä.

Seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion lisäksi Silva tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia 1 500 euroa sekä korvaamaan valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Jair oli merkattu vielä iltapäivällä HJK:n vaihtopenkille tämäniltaiseen Suomen cupin VPS-vierasotteluun, mutta hänen nimensä poistettiin myöhemmin kokoonpanosta.

Rikos tapahtui vuonna 2016. Jair edusti tuolloin AC Oulua.

Lähde: Iltalehti