Ukrainan maajoukkueen päävalmentaja Oleksandr Petrakov paljastaa pelaajien saaneen Ukrainan lipun suoraan sotakentiltä rohkaisemaan heitä ennen sunnuntain MM-karsintojen playoff-finaalia Walesia vastaan. Lippu on ripustettu joukkueen pukukoppiin muistuttumaan järkyttävästä tilanteesta.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan yli 100 päivää sitten helmikuun lopussa. Taistelut ovat vaatineet uhreja molemmilta osapuolilta.

Ukraina on konfliktista huolimatta voiton päässä MM-paikasta loppuvuodesta Qatarissa pelattavassa turnauksessa. Joukkue kaatoi väierävaiheessa keskiviikkona 3-1-lukemin Skotlannin.

Petrakov omisti voiton sotilasjoukoille, jotka ovat puolustaneet maata Venäjän hyökkäystä vastaan. Nyt pala taistelukentästä roikkuu pukukopissa.

– Joukkueemme kirjoitti sotilaille ja sai lipun sodan keskeltä, jonka he lupasivat ripsutaa pukukoppiinsa Petrakov kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on ollut Ukrainalle hyvin raskas tilanne. Jokainen ei pysty tilanteen vuoksi katsomaan jalkapalloa, mutta me yritämme keskittyä ja pelata hyvin.