MTV Urheilu: Teemu Pukki haluaa jatkaa peliuraansa Valioliigassa – seurasiirto edessä?

© Kuva: Getty Images

Norwichin maalitykki Teemu Pukki haluaa lähteä seurasta tänä kesänä, uutisoi MTV Urheilu.

MTV Urheilun tietojen mukaan Pukki, 32, haluaisi jatkaa peliuraansa Valioliigassa, jossa hän on tehnyt kahden kauden aikana yhteensä 22 maalia.

Norwich käytti Pukin sopimuksessa olleen option huhtikuussa, jonka myötä suomalaishyökkääjällä on Kanarialintujen kanssa voimassa oleva sopimus myös ensi kaudesta. Se hankaloittaa Pukin siirtymistä, koska hän ei voi vapaasti neuvotella siirrosta muiden seurojen kanssa ja hänestä pitäisi maksaa myös siirtokorvaus.

Pukin agentti Teemu Turunen myöntää MTV Urheilulle, että he käyvät tällä hetkellä neuvotteluja Norwichin kanssa mahdollisuudesta siirtyä toiseen seuraan.

– Koko ajan käydään neuvotteluja. Se on sitten eri asia, johtaako se mihinkään. Teme on kuitenkin sellainen pelaaja, niin kuin jokaisen pelaajan tulisi olla, että niin kauan kuin on sopimus, oma homma hoidetaan kunnialla, Turunen kertoo.

– Lähtökohta on se, että Teemu menee harjoituskaudelle takaisin Norwichiin, mutta tapahtuuko tässä ennen elokuun loppua jotain, niin en tiedä. Kyllä Teemulla on halu pelata mahdollisimman korkealla.

Teemu Pukki oli viime kaudella Norwichin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Hän teki kauden aikana 11 maalia, joka oli 47 prosenttia Norwichin koko kauden saldosta. Kuva: Getty Images

Pukin ikä ja hänen arvonsa nykyiselle seuralleen ovat yhtälö, jonka vuoksi siirto ei tapahdu sormia napsauttamalla.

– Ongelma on se, että Teemu on Norwichille liian arvokas pelaaja, ja se, että hän on 32-vuotias. Tämä yhtälö on vaikeasti ratkaistavissa. Pelaaja on nykyiselle seuralle liian arvokas, ja vaihtoehtoiselle seuralle Valioliigasta pelaaja on ikäänsä nähden liian kallis, Turunen muistuttaa.

Huuhkajien kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi viime vuonna noussut Pukki on edustanut Norwichia vuodesta 2018 lähtien. Hän on pelannut seurassa yhteensä 167 ottelua ja tehnyt niissä 78 maalia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.