TURKU. Pikkuhuuhkajien haaveet EM-kisapaikasta murenivat karsintojen päätösottelussa. Norja voitti Turun Veritas Stadionilla pelatun huipputärkeän ottelun 2-0-lukemin.

Ottelun avausjakso ei ollut Pikkuhuuhkajilta ihan sellainen, jota sopi odottaa. Norja oli aloitteellisempi joukkue ja hallitsi kenttätapahtumia, kun taas Pikkuhuuhkajien otteista paistoi jännitys.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin viidennellä peliminuutilla. Norjan kärkipelaaja Jørgen Larsen yritti nostaa pallon noin 25 metristä maaliin, mutta Viljami Sinisalo venyi upeaan torjuntaan ja esti highlight-maalin syntymisen.

Norjan toinen huippupaikka nähtiin reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Alati vaarallinen Larsen petasi maalipaikan Johan Hovelle, joka laukoi boksin rajalta sydämensä kyllyydestä kohti Suomen maalia. Sinisalo oli kuitenkin jälleen oikeassa paikassa ja piti lukemat nollissa.

Pikkuhuuhkajat pääsi jakson loppua kohden paremmin peliin mukaan. Suomen ensimmäinen maalipaikka nähtiin 41. minuutilla, ja se oli tuottaa kaivatun johtomaalin. Agon Sadiku pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta valioliigaseura Leedsiä edustavan Kristoffer Klaesonin reaktiotorjunta pelasti Norjan takaiskulta.

Norjan Serie A -pelaaja hiljensi Veritaksen

Pikkuhuuhkajat aloitti toisen puoliajan räväkästi. Jakso oli ehtinyt vanheta vain neljä minuuttia, kun komean syöttökombinaation jälkeen Naatan Skyttä oli lähellä viedä Suomen johtoon. Skyttä pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta Klaeson torjui upeasti.

Pikkuhuuhkajien väkevä startti herätti myös 2 333 -päisen kotiyleisön. ”Suomi, Suomi” -huudot raikuivat Veritas Stadionilla ja tunnelma alkoi hiljalleen nousta myös katsomon puolella sille tasolle, millä sen näin isossa ottelussa pitääkin olla.

Norja oli alun jaloissa, mutta Suomen harmiksi se pystyi parantamaan peliään jakson edetessä.

63. peliminuutin kohdalla Emil Konradsen Ceïde hiljensi Veritas Stadionin. Taiturimainen laituri harhautti useamman Pikkuhuuhkajien pelaajan, sai jalkansa vapaaksi boksin reunalla ja laukoi vastustamattomasti pallon etukulmasta sisään. Tämä kaveri ei turhaan pelaa Serie A:ssa!

Pikkuhuuhkajat lannistui takaiskumaalista, eikä se saanut enää minkäänlaista otetta pelistä. Norja otti pelin täysin hallintaansa ja kasvatti johtoon 12 minuuttia ennen täyttä aikaa.

Norjan toinen maali kuvasti hyvin sitä, kuinka kuutamolla Pikkuhuuhkajat oli pelin lopun. Pikkuhuuhkajat puolusti puolesta kenttää annetun vapaapotkun äärettömän huonosti, ja kahden merkkausvirheen seurauksena hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Fredrik Oppegård jäi täysin vapaaksi ja pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon maalin kattoon.

Suomi haki vielä ottelun lopussa hanakasti kavennusmaalia, mutta Norjan maali pysyi puhtaana aina päätösvihellykseen saakka.

Pikkuhuuhkajien karsintataival oli upea, mutta lopulta sen oli tyytyminen lohkon kolmanteen sijaan. Norja nousi voiton myötä lohkon kakkoseksi, ja sillä on lohkon päätösottelussaan mahdollisuus nousta vielä lohkovoittoon, joka toisi suoran EM-kisapaikan.