Mario Götze tullaan varmasti ikuisesti muistamaan vuoden 2014 MM-finaalin ratkaisseesta jatkoaikamaalistaan. Tänä kesänä tuosta Götzen uran tärkeimmästä maalista tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta, mutta hyvällä tasolla viikonloppuna 30 vuotta täyttänyt Götze pelaa edelleen.

Bundesliigan Götze hyvästeli ensimmäisen kerran syksyllä 2020, kun hän siirtyi naapurimaa Alankomaihin ja PSV Eindhoveniin. Päättyneellä kaudella hän pelasi enemmän otteluita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 52. Näissä Götzen tehotilastoihin kirjattiin 12 maalia ja 11 maalisyöttöä.

Nyt keskikenttäpelaajan matka on jatkumassa etelämmäs, sillä portugalilaislehti Récordin mukaan Götze on solmimassa sopimuksen Portugalin suurseura Benfican kanssa. Sopimuksesta on enää viimeisiä yksityiskohtia hiomatta, ja se saatetaan julkaista vielä maanantain tai tiistain aikana. Récord kertoo, että Benfica aikoo lunastaa Götzen vuoteen 2024 ulottuneessa sopimuksessa olleen ulosostopykälän.

Sport1:n mukaan tuo ulosostohinta on haarukassa 4-5 miljoonaa euroa. Benficassa Götzeä odottavat tuttu valmentaja ja tuttu pelikaveri. Benfica palkkasi toukokuussa uudeksi päävalmentajakseen saksalaisen Roger Schmidtin, joka valmensi juuri PSV Eindhovenia kausina 2020-2022. Benficassa pelaa jo entuudestaan saksalainen Julian Weigl, joka siirtyi sinne vuonna 2020 viiden Dortmund-kauden jälkeen.

[readmore from=Götze-Mario]

– Minulle pelaajana tärkein henkilö jalkapallossa on valmentaja, Götze sanoi maaliskuusa Sports Illustratedin haastattelussa.

Kun Schmidtin kanssa on synkannut, on loogista, että yhteistyö jatkuu.

Benfica sijoittui päättyneellä kaudella Portugalin liigan kolmanneksi, 17 pistettä mestarijoukkue Portoa vähemmän keränneenä. Sijoitus oikeuttaa paikkaan Mestarien Liigan karsinnoissa.

Lähde: Transfermarkt