Venäjän jalkapallomaajoukkueen ex-kapteeni latasi suorat sanat Vladimir Putinin sotatoimista – nyt häntä uhkaa 15 vuoden vankeusrangaistus

© Kuva: Getty Images

Venäjän A-maajoukkueen ex-kapteeni Igor Denisov on arvostellut maansa hyökkäystä Ukrainaan ja myöntänyt, että hänen kommenttinsa voivat vaarantaa hänen henkensä.

Denisov, 38, kutsui sotaa ”katastrofiksi”, ja nyt häntä uhkaa jopa 15 vuoden vankeusrangaistus hiljattain hyväksytyn lain mukaan, joka kieltää kansalaisten tuomitsemasta konfliktia.

54 A-maaottelua pelannut Denisov, joka oli suorapuheinen koko pelaajauransa ajan, sanoo haluavansa puhua totta Ukrainassa aiheutetusta ”täydestä kauhusta”.

– Nämä tapahtumat ovat katastrofaalisia. Se on täyttä kauhua. En ole varma, joudunko nyt vankilaan vai murhataanko minut tästä hyvästä, mutta sanon asian niin kuin se on, Denisov sanoi Nobelille.

Denisov lisäsi, ettei hän tällä hetkellä tunne ylpeyttä omaa kotimaatansa kohtaan. Hän sanoo myös kirjoittaneensa presidentti Vladimir Putinille ja pyytäneensä tätä lopettamaan sodan, joka on jatkunut helmikuun lopusta lähtien.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.