Viro sai tuta Lionel Messin harvinaisen hurjan tehoryöpyn – Legendaarinen Ferenc Puskas jäi jo taakse

© Kuva: Getty Images

Viron A-maajoukkue sai todistaa läheltä Lionel Messin taituruutta. Viro kohtasi Espanjan Navarrassa pelatussa harjoitusottelussa Argentiinan, ja koki tylyn 0-5-tappion. Kaikista viidestä maalista vastasi Lionel Messi.

Ottelu oli Messin uran toinen viiden maalin peli, ja ensimmäinen maajoukkueessa. Aiemmin hän oli tehnyt viisi maalia keväällä 2012, kun Barcelona voitti Mestarien Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Bayer Leverkusenin 7-1.

Messi viimeisteli A-maajoukkueuransa maalit 82-86, ja ohitti samalla kaikkien aikojen maaottelumaalitilastossa viidentenä olleen Ferenc Puskasin. Unkarilainen Puskas teki aikoinaan 84 maaottelumaalia.

Messistä tuli ottelussa kolmas argentiinalainen, joka on tehnyt yhdessä maaottelussa viisi maalia. Kaksi muuta tapausta on tosin jo 80 vuoden takaa, vuosien 1941 ja 1942 Copa Américoista, joten erittäin harvinainen juttu on kyseessä.

Argentiinalle ottelu oli jo 33. peräkkäinen A-maaottelu ilman tappiota, ja maasta on aidosti tulossa yksi varteenotettava mestarikandidaatti loppuvuoden MM-kisoihin. Italian peräkkäisten tappiottomien maaotteluiden maailmanennätys (37 peliä) on enää neljän ottelun päässä. Italian putki päättyi viime vuonna.

Messin edellä maaottelumaalitilastossa on seuraavana 89 maalia tehnyt malesialainen Mokhtar Dahari, jonka Messi voi ohittaa jo hyvin pian. Hieman kauempana ovat 109 maalia tehnyt iranilainen Ali Daei sekä 117 maalia viimeistelyt Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldokin on onnistunut sunnuntaina maalinteossa kahdesti, mutta Messin saldoon hän tuskin yltää, vaikka peli on vielä kesken. Portugali kun kohtaa huomattavasti Viroa kovemman Sveitsin. Päivitys juttuun 6.6. kello 0.00: Cristiano Ronaldon illan maalisaldoksi jäi kaksi maalia. Portugali voitti Sveitsin selvänumeroisesti 4-0.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.