Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi varsin yllättävän avauskokoonpanon Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Kanerva perusteli ratkaisujaan lyhyesti Ylen lähetyksessä.

Puolustuslinja meni kokonaan uusiksi Romania-ottelusta. Topparilinjassa nähdään Romania-pelissä loukkaantuneen Daniel O’Shaughnessyn korvannut Richard Jensen, HJK:n toppari Miro Tenho sekä oikeana laitatopparina Sauli Väisänen. Wingbackeina pelaavat vasemmalla Ilmari Niskanen ja oikealla Mikael Soisalo.

– Joka peli on ollut aikamoista palapelin kokoamista. Siellä on terveydellisiä ja fyysisiä asioita. Tuollaiseen avaukseen nyt päädyttiin. Nyt pitäisi löytyä tuoreita jalkoja ja näyttöhaluja, Kanerva perusteli avauskokoonpanoaan Ylelle.

– Wingbackit joutuvat tekemään paljon töitä ja se vaatii energiaa, Kanerva jatkoi.

Glen Kamara aloittaa vaihtopenkiltä. Keskikentän keskustan pohjalla jatkaa Rasmus Schüller. Avaukseen nousivat keskikentällä myös Urho Nissilä ja Lucas Lingman. Kärjessä Teemu Pukin hyökkääjäparina aloittaa Benjamin Källman. Pukki on avannut jokaisen pelin.

– Teme ei ole pelannut yhtään peliä loppuun asti. Katsotaan kauanko hän jaksaa. Tekee pari maalia ja sitten vaihtoon, Kanerva vastasi hymyillen.

Joel Pohjanpalo aloittaa penkiltä. Kierrätystä nähdään siis paljon, mutta vähäiselle vastuulle jäänyt Onni Valakari aloittaa myös vaihtopenkiltä.

– Pitää puolustaa hyvin kaksinkamppailuista lähtien. Tilanteenvaihdoissa pitää olla tarkkana ja riittävä kenttätasapaino pitää säilyttää. Hyökkäyspeliin samoja elementtejä kuin Romaniaa vastaan, Kanerva sanoi.

Ottelu on juuri käynnistynyt.