Huuhkajat koki kirvelevän 2-3-tappion Bosnia ja Hertsegovinalle Zenicassa. Suomella oli paikkoja parempaankin, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Myös yhden maalin tehneellä Teemu Pukilla.

Pukki viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla varmasti boksin sisältä Benjamin Källmanin hyvästä syötöstä. Osuma oli Pukille jo uran kuudes Bosnian verkkoon. Suomen toisessa maalissa osat vaihtuivat, kun Pukki syötti ja Källman viimeisteli.

Uran seitsemänteenkin avautui sauma. Toisella puoliajalla Pukille aukesi erinomainen mahdollisuus viedä Suomi 3-2-johtoon, mutta laukaus suuntautui puoli metriä ohi vasemman tolpan.

– Olemme pelanneet niin usein, että tietää jo hyvin vastustajan. Mennyt hyvin (Bosniaa vastaan), mutta olisi pitänyt tehdä tänään yksi lisää. Harmittaa se tilanne, Pukki sanoi Ylen haastattelussa tappion jälkeen.

Suomi hallitsi toisella puoliajalla peliä ja loi riittävästi hyviä tekopaikkoja. Samaa nähtiin myös Romaniaa vastaan. Pallonhallinnasta ja muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta vieraspeleistä ei tuliaisia tullut mukaan.

– Harmittaa tulos tietenkin. Enemmän oli otettavissa. Toisella puoliajalla olimme parempia. Harmittaa nämä kaksi viimeistä peliä. Pelattiin suht hyvin, mutta ei saatu pisteitä, Pukki totesi.

Suomen puolustuspelaaminen oli ajoittain ala-arvoista. Myös Pukki nosti ongelman esiin.

– Kolmea maalia kun päästää, on vaikea voittaa. Oli meilläkin paikkoja, joita ei sitten hyödynnetty.

Bosnia-pelin jälkeen monella maajoukkueen pelaajalla alkaa ansaittu kesäloma. Pukki urakoi Norwichissa raskaan valioliigakauden, joka päättyi putoamiseen. Nyt 11 valioliigamaalia iskenyt hyökkääjä pääsee vihdoin lomalle.

– Tosi väsynyt olen. Pitkä kausi ja nämä neljä peliä tähän vielä, niin kyllä painaa jaloissa. Hyvä että nyt alkaa loma, Pukki sanoi.

LUE MYÖS: