Juventus haluaa jättää hyvästit Arthurille. Brasilialaiselta keskikenttäpelaajalta jää väliin Yhdysvalloissa järjestettävä harjoituskiertue. Juve kohtaa ystävyysotteluissaan Barcelonan ja Real Madridin lisäksi meksikolaisen Guadalajaran. Ottelu Guadalajaran ja Juventuksen välillä pelataan perjantaina. Torinolaisjoukkueen kokoonpano matkustaa Amerikkaan torstaina.

Virallinen syy Arthurin poissaololle on loukkaantuminen, mutta Corriere dello Sport tietää kertoa, että Juventus yrittää aktiivisesti vuokrata häntä säästyäkseen taloudellisilta tappioilta. Kuten esimerkiksi Tottenham ja Barcelona ovat tänä kesänä osoittaneet, osa valmentajista ei halua osallistaa harjoituksiin pelaajia, jotka ovat lähtökuopissa.

Vaihtelevalla menestyksellä siirtohuhuista raportoiva Tuttomercato väittää, että Arsenal ja Juventus olisivat jo käynnistäneet neuvottelut. Arsenalin manageri Mikel Arteta suosii samankaltaista pallonhallintaan nojautuvaa pelitapaa, jonka Barcelona popularisoi 2000-luvun lopulla.

25-vuotias Arthur saapui Juveen juuri Barcelonasta syyskuussa 2020. Toiseen suuntaan liikkui Miralem Pjanić. Kauppaan liittyi pientä suhmurointia finanssipuolen asioiden kanssa, sillä se oli kirjanpidollinen kikka, jolla kierrettiin FFP-sääntöjä. Joka tapauksessa Arthurin odotettiin ratkaisevan ongelmat Juven keskikentällä. Näin ei käynyt, vaan kahden vuoden ajanjakso on epäonnistunut lähes totaalisesti.

Aiemmin Xavin manttelinperijäksi laajalti tituloitu Arthur nettoaa Juventuksessa viisi miljoonaa euroa kaudessa. Kehitys on pysähtynyt, ja mitäänsanomattomat ja mielikuvituksettomat pelisuoritukset seuraavat toisiaan. Nykyisin Arthurin markkina-arvoksi annetaan, hieman lähteestä riippuen, noin 10–17 miljoonaa euroa. Kesäkuussa 2020 Juventus maksoi Arthurista yli 72 miljoonaa euroa.