Venäläisseura Spartak Moskova pilkkasi Cristiano Ronaldoa sosiaalisessa mediassa. Lauantai-iltapäivänä julkaistussa twiitissä on kuvattu kuvankäsittelyohjelmalla muunnettu Instagram-keskustelu Ronaldon ja Spartakin välillä. Siinä Ronaldo on lähettänyt Venäjän valioliigajoukkueelle aamulla viestin: ”Hei, Spartak!”

– Ei, kuuluu Spartakin vastaus. Vastaus on kirjoitettu pienaakkosilla ikään kuin Spartakia ei olisi kiinnostanut noudattaa Ronaldon asiallisen aloituksen osoittamaa linjaa.

– Kipua jälleen. Mutta ei meille tällä kertaa, kuuluu julkaisun saateteksti.

Twiitissä lainataan Spartakin viimevuotista twiittiä. Siinä on keksitty keskustelu Lionel Messin kanssa saatteella: ”Kipua.” Muistetaan, että Messi lähti viime kesänä Barcelonasta kohun saattelemana. Useat seurat, Spartak mukaan lukien, hassuttelivat sosiaalisessa mediassa lähettämällä avoimia työtarjouksia Messille. Messin kohdalla Spartak oli asettanut roolit toisin päin kuin nyt Ronaldon kanssa, eli Messi olevinaan tiesi jo, mitä Spartakilla olisi sanottavana, eikä edes vaivautunut kuuntelemaan ehdotusta.

Spartakin leikkimielisessä herjassa on konteksti avainasemassa. Ronaldo haluaisi tiettävästi lähteä valioliigaseura Manchester Unitedista, mutta mikäli luotettavia uutisia on uskominen, Barcelona, Paris Saint-Germain ja Chelsea ovat sanoneet hänen sinnikkäille pyynnöilleen ei. Ronaldon agentti on ESPN:n ja The Athleticin mukaan tarjonnut Ronaldoa lisäksi ainakin Napoliin ja Atlético Madridiin, eli hän kiertää Eurooppaa toivoen, että joku suostuisi ostamaan hänen asiakkaansa.

Spartak Moskova on tullut sosiaalisessa mediassa tunnetuksi vuorovaikutustaidoistaan ja kyvystään ottaa kantaa puhuttaviin aiheisiin huumorin ja meemien keinoin. Twiitti on kerännyt jutun kirjoitushetkeen mennessä 33 tuhatta uudelleentwiittausta eli suunnilleen saman verran kuin viimeisin Ronaldon omalta tililtä postattu kuva.

Messi, 35, ja Ronaldo, 37, arvioidaan yleisesti sukupolvensa parhaiksi pelaajiksi. Heistä on tullut jo omana aikanaan tunnetuimmat jalkapalloilijat maailmalla, mutta etenkin viime kaudella ikä painoi molemmilla. Talven maailmanmestaruuskilpailut jäänevät heidän viimeisikseen.

 

FC Spartak Moscow

@fcsm_eng
Pain again. But not for us this time.

FC Spartak Moscow

@fcsm_eng
Pain.