Englanti voitti Norjan maanantaina 8-0 EM-kisojen A-lohkon ottelussa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä naisten tai miesten tasolla, kun joukkue onnistuu EM-kisaottelussa kahdeksan kertaa maalinteossa.

Ensimmäinen maali nähtiin 12. minuutilla rangaistuspotkusta. Englannille vihellettiin pilkku, kun Maria Thorisdottir repi Ellen Whiten kumoon rangaistusalueella. Vetovastuun otti Georgia Stanway, joka tykitti pelivälineen vasempaan ylänurkkaan.

Seuraava osuma näki päivänvalon jo muutamaa minuuttia myöhemmin. Beth Mead jallitti norjalaispuolustajan ja tarjoili takatolpalle avopaikan Lauren Hempille, jonka tarvitsi vain siirtää pallo tyhjään maaliin.

Kolmas maali syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla. Ellen White ryösti pallon Maria Thorisdottirilta syvällä Norjan puoliskolla, pääsi nokikkain maalivahti Guro Pettersenin kanssa ja sijoitti kuulan sisään.

Viisi minuuttia myöhemmin Englanti osui jälleen, kun Norja menetti pallon omalla puoliskollaan. Tällä kertaa oli Lauren Hempin vuoro tarjoilla Beth Meadille, joka sai puskea pallon verkkoon nappikeskityksestä.

Avausjaksoa oli jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Englanti heilutti verkkoa taas. Englanti liikutti palloa nopeasti keskikentällä ja pelasi lopuksi vauhtiin Beth Meadin, joka harhautti rangaistusalueella vasemman jalkansa vapaaksi ja laukaisi pelivälineen alakulmaan.

Vain hetkeä myöhemmin Englanti juhli jo kuudetta kertaa. Norjan puolustus aukesi ovelalla syötöllä, ja Fran Kirby pääsi petaamaan avotontin Ellen Whitelle, joka viimeisteli illan toisen osumansa.

Toista jaksoa oli takana 20 minuuttia, kun Englanti aloitti taas maalinteon. Lucy Bronzen korkea keskitys leijaili Alessia Russolle, joka puski pallon sisään.

Illan viimeistä maalia odoteltiin 81. minuutille asti. Norjan maalivahti Guro Pettersen pysäytti rangaistusalueen ulkoa lähteneen kudin, mutta irtopallo tuli Beth Meadille, joka sai hattutemppunsa täyteen.

Englanti varmisti murskajaisten myötä lohkovoittonsa, sillä se on kolme pistettä edellä Itävaltaa ja Norjaa, joista kumpikaan ei voi mennä sen ohi. Pohjois-Irlanti on lohkon ainoa joukkue, jolla ei ole yhtään pistettä.

UEFA Women's EURO

@WEURO
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England have become the first team to score eight in a UEFA EURO finals game!

#WEURO2022 | #ENG