Ykkösen AC Oulusta 2016 lähtenyt Rasmus Karjalainen, 26, teki lauantaina paluun kotikonnuilleen, kun oululaiset katkaisivat IFK Mariehamnin neljän tappiottoman ottelun putken voittamalla veikkausliigaottelun maalein 3–1. Karjalainen syötti maaleista yhden ja antoi ratkaisevan esityön toiseen ennen kuin hänet otettiin noin 70 minuutin kohdalla vaihtoon varotoimenpiteenä. Alla oli ollut reilun kuukauden mittainen tauko kilpailullisista peleistä.

Viime kuussa Karjalainen purki sopimuksensa ruotsalaisen Helsingborgs IF:n kanssa. Samalla päättyi kolme vuotta kestänyt työrupeama ulkomailla. Sopimus AC Oulun kanssa oli seuralta kovanluokan kaappaus, koska yleensä Veikkausliigan palaavat, Huuhkajien ydinryhmän laitamilla heiluvat pelaajat siirtyvät tätä nykyä joko KuPSiin tai HJK:hon.

Karjalainen on edustanut Suomea 13 A-maaottelussa. Viimeksi hänet nähtiin kentällä marraskuussa 2020 siinä kuuluisassa 2–0-voitossa Ranskasta. Kansainvälistä kokemusta on siis riittämiin, ja hän osaa verrata muun Euroopan vaatimustasoa kotimaisiin kenttiin.

– Veikkausliiga on mainettaan parempi sarja. Suomessa peli on ”taktisempaa” ja pieniin yksityiskohtiin kiinnitetään enemmän huomiota kun esim. Ruotsissa, kirjoitti Karjalainen Twitterissä uuden debyyttinsä jälkeen.

Sana taktinen lienee lainausmerkeissä, koska sitä on toisinaan käytetty kaunistelevana kiertoilmauksena perusluonteeltaan staattisen Veikkausliigan verkkaiselle tempolle ja väitetylle tapahtumaköyhyydelle.

– Uskon, että jossain näiden kahden tyylin välimaastossa on optimaalinen tie, päätti Karjalainen.