Järkyttävät 95–0- ja 91–1-tulokset olivat liikaa – Sierra Leonen liitto epäilee sopupelien mahdollisuutta

© Kuva: Getty Images

Sierra Leonen jalkapalloliitto (SLFA) ilmoitti maanantaina käynnistäneensä tutkinnan kahdesta ensimmäisen divisioonan ottelusta, jotka päättyivät epänormaalisti 91–1 ja 0–95. Ongelmallisina pidetyt tulokset kirvoittivat maan jalkapallojohdon epäilemään sopupelien mahdollisuutta. Toimitsijoilta ja pelaajilta vaaditaan selvitystä, kuinka Gulf FC kykeni voittamaan Koguima Lebanonin 91–1 ja Kahula Rangers Lumbenbu Unitedin 95–0 Eastern Regional Super 10 Leaguessa.

SLFA kuvasi tuloksia ”epäkäytännöllisiksi” ja vakuutti, että sillä on ”nollatoleranssi” urheiluvedonlyöntiin kytkeytyvää otteluiden manipulointia kohtaan. SAF takasi, että syyllisiä rangaistaan mahdollisimman ankarasti, jos havaitaan, että urheilun integriteetti on tullut uhatuksi.

Tiettävästi suurimaalisin tunnettu voitto jalkapallon historiassa tapahtui Madagaskarilla vuonna 2002, jolloin AS Adema päihitti SO l’Emyrnen 149–0. Lopputulokseen ei vaikutettu päämäärähakuisin vaan tunneperäisin keinoin. SO l’Emyrnen pelaajat tekivät tarkoituksellisesti omia maaleja vastalauseena tuomariston päätöksille, joista he olivat eri mieltä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.