Veikkausliigaseurat KuPS ja SJK pelasivat torstaina Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausosat.

KuPS isännöi Kuopiossa moldovalaista Milsami Orheita ja SJK haastoi Seinäjoella norjalaisen Lillestrømin.

Ennakko-odotukset olivat selvät. KuPS lähti ottelupariinsa selvänä suosikkina. SJK sen sijaan melkoisena altavastaajana. Tulokset olivat kummankin kannalta ikävät.

Lillestrøm haki Seinäjoelta 1-0 -vierasvoiton. Yli 300 seuran kannattajaa oli matkustanut Seinäjoelle. Ensimmäisellä karsintakierroksella Floran verkkoon hattutempun iskenyt SJK-kärki Jake Jervis sai toisella jaksolla loistavan sauman viedä isännät johtoon pilkulta, mutta hyökkääjän yritys osui tolppaan. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Lillestrøm rankaisi erikoistilanteesta ja Vetle Dragsnes siirsi vieraat johtoon maalin edustalta. Se jäi samalla ottelun ainoaksi täysosumaksi.

KuPS kohtasi ennakolta selvästi heikomman Milsami Orhein. Ottelu eteni pelillisesti pitkälti odotusten mukaisesti. KuPS hallitsi palloa ja pelitapahtumia, mutta ei lopulta onnistunut voittamaan vastustajaansa. Kamppailu päättyi 2-2 -tasapeliin. Janis Ikaunieks vei KuPS:n johtoon heti toisen jakson alussa, mutta vieraat nousivat tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Ottelun lopussa näytti siltä, että KuPS onnistuukin voittamaan avausosan, sillä Tim Väyrynen vei maalin edustalta isännät uudestaan johtoon. Ilo ei kauaa kestänyt. Vain kolme minuuttia myöhemmin Mamadou Harouna Camara tasoitti ottelun boksin ulkopuolelta lähteneellä vedollaan, joka yllätti KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

SJK ja KuPS pelaavat ottelupariensa toiset osat ensi viikon torstaina.

SJK-Lillestrøm 0-1 (0-0)
KuPS-Milsami Orhei 2-2 (0-0)